Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi, Neurokemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss 

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består numera av en organisation med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På enheten Neurokemi i Mölndal bedrivs neurokemisk forskning med inriktning att förstå patofysiologin vid Alzheimers sjukdom. Målet med forskningen är att identifiera proteinförändringar kopplade till patofysiologin, och utveckla analysmetoder för dessa så kallade biokemiska markörer, vilka kan användas i klinisk forskning för att förstå sjukdomsmekanismer, för screening och diagnostik, och för att följa effekten av läkemedel. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom att analysera patientprover från olika kroppsvätskor bland annat blod, urin och cerebral spinalvätska samt tolkning av analyssvar.

Vi söker en medarbetare med dokumenterad erfarenhet att arbeta kvalitetssäkert med hög noggrannhet. Enheten Neurokemi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Inom verksamheten bedrivs klinisk rutinverksamhet, läkemedels- och akademiska-studier samt en livlig forskning. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat och stor vikt läggs vid kvalitetsarbete, utveckling av vår verksamhet samt införande av nya analyser. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med forskningsverksamheten och personer anställda vid Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi på Göteborgs Universitet. Totalt arbetar ca 100 personer i Neurokemis lokaler.

Arbetsbeskrivning 

Du kommer att arbeta med ett brett spektrum av analyser för Alzheimers sjukdom och andra degenerativa hjärnsjukdomar som både är kommerciella och egenutvecklade. Arbetet innefattar bland annat provhantering, analys och utvärdering av resultat för våra neurokemiska markörer. Analyserna är både semi-automatiserade och manuella. Neurokemi erbjuder stor variation av laborativa arbetsuppgifter och det sker i ett tätt samarbete med alla sektioner inom enheten och Göteborgs Universitet. För arbetetsuppgifterna krävs erfarenhet av laborativt arbete, god samarbetsförmåga och intresse av utvecklingsarbete. Kunskaper och erfarenhet av provhantering och immunbaserade metoder är meriterande. Vi månar om allas utveckling och anpassar arbetsuppgifter efter kompetens och egna ambitioner.      

Vem söker vi? 

Legitimerad biomedicinsk analytiker med goda biokemiska kunskaper. Ett krav är minst två års laborativ erfarenhet och provhantering. En förutsättning är att du kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska samt hantera Officepaketet. 

Provhantering och erfarenhet av att hantera immunkemiskametoder (handhavande av manuell ELISA) samt automatiserade instrument är meriterande.

Arbetet kräver god samarbetes- och kommunikationsförmåga samt att du är noggrann och metodisk. Vi bedömmer att det är av betydande vikt att du är flexibel och serviceinriktad samt har väl utvecklad socialkompetens. Vi söker en person med ett engagerat positivt arbetsätt och stor vikt fästes vid personlig lämplighet.     

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3752
Kontakt
  • Enhetschef, Irina Nilsson , 076-2716329
  • Enhetschef, Charlotta Otter, 070-0824675
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070-2649470
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tilbake til ledige stillinger