Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Neurosjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamhetsområdet har cirka 550 anställda. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner - neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin, klinisk neurofysiologi samt en administrativ enhet och enheten för psykologer och kuratorer. Inom Neurosjukvården har vi patienten i centrum med fokus på utveckling och framtid. Inom sektionen Neurologi har utveckling och arbete med nya metoder de senaste åren skapat många nya arbetsområden med en inriktning mot framtidens sjukvård.

Sektionen Neurologi omfattar drygt 60 läkare fördelade på två slutenvårdsenheter (neurologi och stroke), en öppen/dagvårdsenhet och jour/konsultverksamhet. Sektionen har medicinskt ansvar för neurologi och strokevård på länssjukvårdsnivå i Stor-Göteborg, regionsjukvårdsnivå för hela Västra Götalandsregionen. Sektionen har även nationella uppdrag inom diagnosgrupperna neuromuskulära sjukdomar, neurometabola sjukdomar samt epilepsi. Vi ansvarar för akut stroke/trombektomi i västra delen av Sverige och är Sveriges enda representant i det certifierade Europeiska referensnätverket (ERN) för svårbehandlad epilepsi, EpiCare.

Arbetsuppgifter

Du och din sektionschefskollega har ett gemensamt chefskap och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal, verksamhetsansvar samt att uppnå goda resultat både vad gäller vård och ekonomi.

Vi söker en chef med stort intresse för ledarskap och förändringsarbete, förmåga att tänka nytt och som kan inspirera medarbetare att finna nya sätt att arbeta och samarbeta. Som sektionschef förväntas du tillsammans med din chefskollega att utveckla och tillvarata medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet inom och mellan personalgrupperna. Ni genomför utvecklings- och lönesamtal och ger medarbetarna möjlighet till delaktighet, helhetssyn, ansvarstagande och utveckling. Tillsammans främjar ni forskningsverksamhet och medicinsk utveckling på sektionen.

Sahlgrenska universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskap, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Ditt chefsuppdrag kommer att kombineras med klinisk tjänstgöring och/eller egen forskning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom Neurologi. Du har ett genuint intresse av ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet eller erfarenhet i ledande befattning samt gärna erfarenhet av förändrings/ lednings/ utvecklingsarbete. Forskningserfarenhet är meriterande. Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytiskförmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som sätter medarbetaren i centrum till gagn för patienten.

Västra Götalandsregionen har fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar därför att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål- och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Intervjuer sker löpande och kan komma att ske under ansökningstiden. 

Villkor

Tjänsten är ett tidsbegränsat femårigt förordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3656
Kontakt
  • Verksamhetschef Åsa Lundgren Nilsson, 0705-483850
Facklig företrädare
  • SACO Ylva Kastrup, 031-3429064
  • Kommunal Ulf Bengtsson, 031-3421135
  • Vision Camilla Almgren, 031-3424127
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb