Habilitering & Hälsa, Hörselverksamhet Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Hörselteamet för barn och ungdom ansvarar för diagnostik och habilitering för barn och ungdomar 0–20 år med hörselnedsättning. Vi är 20 anställda som bidrar i samverkan med barn/föräldrar till det aktuella barnets habilitering. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår ifrån patientens unika behov. I teamet samarbetar audionom, ingenjör, kurator, logoped, psykolog, teckenspråkslärare och pedagog.

Arbetsuppgifter
Kuratorns huvudsakliga arbetsuppgifter är att genom tidiga insatser bistå barnens föräldrar med stödjande, stärkande och strukturerande psykosociala samtal. Du förmår föräldrar att sätta ord på och förstå sina upplevelser, tankar och känslor samt guidar dem att finna rätt i den nydaningsfas som de står inför. Som en del i det psykosociala stödet verkar kuratorn för att förebygga ohälsa och främja gott föräldraskap. I arbetet ingår också att informera om samhällets stöd och att vara en bidragande del i teamets ständiga utveckling. I syfte att bevara och utveckla kuratorns kompetens träffas kuratorer från Hörselverksamhetens team i regionen regelbundet. Kuratorn deltar även i gruppverksamhet som vänder sig till vårdnadshavare men har också individuella kontakter, såväl med vårdnadshavare som ungdomar.

Vi värnar om kompetensförsörjning. Du kommer att få möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter.

Kvalifikationer
Vi söker en socionom med erfarenhet av psykosociala samtal, familjeorienterade insatser och föräldrastöd. Du är intresserad av förändringsarbete och har god förmåga att förmedla såväl hopp som möjligheter. Arbetet ställer kvar på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god förmåga till samarbete och ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater med utrymme för kreativitet och självständigt- såväl som teamorienterat arbete. I arbetsuppgifterna inryms både samtal och praktisk problemlösning.

Det är meriterande att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har grundläggande psykoterapiutbildning i KBT, motsvarande steg 1.

Övrig
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Intervjuer kan komma att ske löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2023, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3575
Kontakt
  • Atosa Majd, 076-2613976
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, SSR, 0722-063558
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb