Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ambulans och Geriatrik Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vill du få en bredd i ditt arbete som sjuksköterska och söker nya utmaningar? Nu söker vi dig som vill arbeta på både ambulansen och Geriatrik Mölndal. Vi kan lova dig att du kommer få utvecklas mycket hos oss - vill du vara med?

Om oss

Ambulans och Prehospital Akutsjukvård är en av de största ambulansverksamheterna i Sverige. Vårt uppdrag är att bedöma, hänvisa till rätt vårdnivå eller vid behov vårda och transportera patienten till sjukhus. I vissa fall kan patienten tas omhand och fortsätta få vård i sitt hem. En förutsättning för detta är ett fungerande samarbete med bland annat sjukhuset, närsjukvårdsteam, primärvård, kommunal sjukvård eller andra externa samarbetspartners i samhället.

Avdelning 234 och 235 tar emot patienter över 65 år som är i behov av specialiserad geriatrisk kompetens. Det innefattar både kirurgi, medicin och ortopedi. Patienter med akuta höftfrakturer kommer med direktspår från ambulansen och vi har även direktinläggningar via vårt Närsjukvårdsteam. Vi arbetar utefter CGA vilket innebär ett strukturerat omhändertagande av våra sköra äldre och har även strukturerade omvårdnadsronder som vi har vunnit kvalitetspris för. 

Arbetsuppgifter

Med denna tjänst erbjuder vi dig möjlighet att arbeta inom två verksamheter och få bredd i ditt arbete och stor nytta av din kompetens på de båda arbetsplatserna. Det tror vi blir positivt för både dig och våra patienter. Vi hoppas också att det kan bidra till att färre patienter behöver läggas in då fler kan få den professionella vård de behöver i sitt hem. Då många av de som får sin första vård av ambulanspersonalen är äldre sköra patienter så kommer du kunna följa en del av dina patienter på ett unikt sätt. Dina första 6 månader arbetar du på geriatriken. Därefter får du din introduktion på ambulansen och därefter roterar du 5 veckor i sänder till respektive ställe. Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du gå ditt kliniska basår på avdelning 234/235 och därefter blir det en kombinationstjänst. 

På avdelning 234/235 är du en del av det multiprofessionella teamet som består av sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, farmaceuter, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Vi är alla delaktiga och tar tillsammans hand om våra patienter och vardagar finns även stöd från ett inskrivningsteam och en vårdplanerare. På ambulansen arbetar du i väldigt nära samarbete med din kollega. Tillsammans gör ni en första bedömning av patienten, ger vård på plats och tar därefter ställning till vidare insatser. Ni arbetar enligt hälso- och sjukvårdslagen, patientsäkerhetslagen och med direktiv från ambulansöverläkaren.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska eller tar sjuksköterskeexamen senast januari 2024. Det är meriterande om du har specialistutbildning i ambulanssjukvård/geriatrik eller annan inriktning som arbetsgivaren finner lämplig. Yrkeserfarenhet som sjuksköterska är meriterande. Körkort med lägst behörighet B är ett krav, men vi ser gärna att du har C-behörighet. Du ska ha god fysisk förmåga. Vi kontrollerar intyg avseende simkunnighet och du genomgår fys- och körtest innan anställning. 

Du som söker behöver trivas med omväxling och ser fördelarna med att ha två arbetsplatser. Du kommer att ha mycket kontakter i båda rollerna och måste därför har lätt för att samarbeta, kommunicera och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Vi tror att du är trygg i dig själv och du kan hålla dig lugn i akuta situationer vilket du också kommer lära dig i arbetet hos oss. Du har en förmåga att anpassa dig och kan ta självständiga beslut när det behövs och trivs med att lösa problem med omtanke och patientens säkerhet i fokus.

Vi kommer att intervjua under annonseringstiden så registrera gärna din ansökan redan idag. Välkommen!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2456
Kontakt
  • Vårdenhetschef avd 234 Malin Samuelsson, 072-2019065
  • Vårdenhetschef avd 235 Eléonore Brandin, 070-0823587
  • Vårdenhetschef Ambulans Elisabeth Tejlin, 072-2426146
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Timothy Campbell , 031-3421000/timothy.campbell@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Magnus Hanson, 072-1470471
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb