Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin/akutverksamhet, Avdelning 239

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vi söker dig som är positiv och ute efter en arbetsplats med gott arbetsklimat!
Hos oss tror vi på att du som individ gör skillnad för patienterna, och att vi som grupp stärker varandra och bidrar till varandras kompetens. Vår drivkraft ligger i att se varje patients behov.

Om vår arbetsplats

Vi är en akutvårdsavdelning där vi vårdar patienter från akutmottagningen samt direkt från ambulansen. Vi har för närvarande 14 vårdplatser fördelade mellan internmedicin och stroke/TIA platser. Vår unika arbetsplats med olika inriktningar ger möjlighet till en mycket bred kompetens. Med båda patientgrupperna arbetar vi i team tillsammans med både läkare och rehabpersonal för att skapa god vård och gemensamt utreda patientens symtom och besvär för att komma fram till en diagnos.

Var med att starta upp IMA!

Under pandemin har vi i stället för vår vanliga vård haft Covid-IMA (IMA=intermediärvårdsavdelning), men vi har nu återgått till vår vanliga vård. I och med detta har vi utvecklat en IMA-kompetens som vi vill bevara, därav är tanken att vi ska öppna en IMA-modul på avdelningen inom kort. Utbildningar pågår nu kontinuerligt då vi också behöver bredare kunskap, så det är en bra tid att söka till oss nu och vara med i den här spännande utvecklingen från början! Utbildningen och att arbeta i modulen är dock en valmöjlighet och inget tvång.

Våra styrkor är

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också auskultation på en annan avdelning för att bredda din kompetens.

Du får en individuell introduktion samt erbjuds en mentor med syfte att stödja och underlätta för dig i den nya rollen.

Vi har fokus på våra medarbetares delaktighet och välmående.

  • Vi har som mål att ha träning på arbetstid tillsammans varje vecka, vilket har varit ett populärt inslag i arbetsdagen.
  • Vi har olika aktiviteter som stärker lagkänslan.
  • Vi värnar om medarbetarskapet.

Avdelningen har ett stort fokus på utveckling och lärande.

  • Vi har föreläsningar för personalen varje vecka för att ständigt utvecklas och få bredare kunskap och stärka medarbetarskapet.
  • Vi erbjuder strokeutbildningen Strokenålen för att utveckla specifik kompetens och hålla kvalitén på vården hög på vår avdelning.
  • Vi har ett gott samarbete med Göteborgs universitet och övriga högskolor i regionen, och erbjuder våra medarbetare specialistutbildning och relevanta kurser på arbetstid.

Varför skall du välja oss?

Vi är ett härligt gäng som ständigt värnar om varandra och tar tillvara på varandras kompetenser. Vi driver förbättringsarbeten där medarbetaren är den centrala punkten och ges möjlighet att förverkliga visioner. Vi värnar om varje enskild patient och sätter denne i centrum. Du kan tryggt introduceras och välkomnas till vår arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat som vi värnar om!

Följ oss gärna på vårt instagramkonto avdelning239.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2451
Kontakt
  • Vårdenhetschef Avdelning 239, Karin Selin, 0735961940/karin.selin@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hanson , 0721470471
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-22

Tillbaka till lediga jobb