Södra Älvsborgs Sjukhus, VO kvinna och barn, Läkarenhet barn

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Barn- och ungdomsenheten söker dig som är specialistläkare för arbete inom din specialitet och även på vårdavdelning. Inom enheten finns hela bredden inom barn- och ungdomsmedicin och vi är öppna för valfri subspecialisering för dig som specialistläkare.

Här får du arbeta på ett lokalt och lagom stort sjukhus med både bredd och spets. Arbetet är allsidigt då vi har hela ”barnflödet” under samma hatt.

Du kommer in i ett sammanhang med ett gott samarbete med öppenvårdsmottagningarna i vår geografiska närhet, vilket vi är mycket måna om för att patientens resa i vården ska kännas så trygg och säker som möjligt. Vi har också en bra samverkan med universitetssjukhuset Östra sjukhuset, vilket bl a innebär goda möjligheter att vidareutvecklas inom din specialitet.

Vårt verksamhetsområde kvinna och barn har stort fokus på forskning och utveckling och bereder just nu ansökan för att bli universitetsjukvårdsenhet. Är du intresserad så finns därmed bra utsikter att bedriva forskning. Vårt nystartade och moderna Kunskapscentrum ger stora möjligheter att träna kliniska färdigheter för både professioner och team.

Om oss på barn- och ungdomsenheten
Vår verksamhet består av en dagvårdsavdelning, en vårdavdelning, en neonatalavdelning, en mottagning för både akut och planerad vård. På enheten finns ca 30 läkare och vi arbetar team-inriktat med ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier.
Att vi har ett gemensamt VO för kvinna/barn innebär att vi på ett naturligt sätt följer våra patienter tillsammans med dess föräldrar genom vårdens olika delar, från det ofödda barnet tills barnet är 18 år gammalt. Vi strävar efter att arbeta person- och familjecentrerat för att kunna tillgodose våra patienters och familjers olika behov.

Vårt upptagningsområde ger per år ca 8 000 akuta, ca 9 000 planerade besök, ca 2 300 vårdtillfällen och drygt 3 000 förlossningar.

Tillsammans är vi ett team med bred kompetens inom många olika subspecialiteter. Vi har en spännande sammansättning av medarbetare med erfarenhet från världens alla hörn, vilket ger oss en styrka avseende medicinsk, språklig och kulturell kunskap samt med ett internationellt kontaktnät som få enheter kan erbjuda. Detta gör att vi på riktigt kan ha fokus på att göra det absolut bästa för barnen och deras familjer.

Din profil
Du som söker är legitimerad läkare med specialistbevis inom barn- och ungdomsmedicin. Du behärskar det svenska språket i motsvarande nivå C1.

Vi värdesätter att du har lätt för att samverka med andra och är bra på att kommunicera och skapa goda relationer. Att kunna ta in andras perspektiv och situation är grunden i arbetet, både när det gäller patienter, anhöriga och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på dem som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan! Bifoga specialistbevis.

Sökord för tjänsten: Barn-och ungdomsmedicin, barnmedicin, pediatrik, pediatriker, allmänpediatrik, neonatologi, neonatolog, barnläkare, BUM, akutsjukvård, barnkardiolog, barnkardiologi, barnnefrolog, barnnefrologi, barnallergolog, barnallergologi, barnreumatolog, barnneurolog, allmänpediatrik, barngastroenterolog, barnonkolog, barnhälsovård, barn-och ungdomshälsa, habilitering

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2375
Kontakt
  • Annelie Soneus, läkarchef, 033-6162129
Facklig företrädare
  • Gustav Lernfelt, Läkarförbundet, 033-6163410
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Tillbaka till lediga jobb