Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 1, Barnmedicin Öppenvård

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Barn- och ungdomsmedicin ingår i verksamhetsområde Barn- och Kvinnosjukvård och ansvarar för akut och planerad, öppen och sluten vård. Vårt upptagningsområde innefattar cirka 61 000 barn och ungdomar i åldern 0-18 år inom Skaraborg. 

Dagvårdsavavdelning
Dagvårdsavdelningen är en utrednings- och behandlingsavdelning för barn och ungdomar som ej är i behov av dygnet runt vård. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på samordning och utförande av planerade undersökningar, kontroll och behandling av barn med kroniska sjukdomar. Avdelningens barnsjuksköterskor är profilerade inom olika specialiteter såsom diabetes, onkologi, reumatologi, mag-tarm, astma-allergi. Personalen på avdelningen har tätt samarbete med lekterapeuter, psykolog, kurator, dietist även sjukhuspräst finns att tillgå.

Arbetsuppgifter

Som barnsjuksköterska arbetar Du främst i den direkta vården runt patienten och är en naturlig kontakt för såväl anhöriga och föräldrar. Du får möjlighet att arbeta i ett brett perspektiv inom barnsjukvård där du breddar din kompetens och har möjlighet att ställas mot nya utmaningar utifrån avdelningarnas inriktningar och bredd.

Tjänsten innebär dagtid med helgtjänstgöring var 4:e helg på slutenvården eller akutmottagning.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är utbildad barnsjuksköterska, eller sjuksköterska med erfarenhet inom neonatal- och/eller barnmedicin. Funktionsutbildning och/eller erfarenhet inom astma/allergi, obesitas, diabetes, urologi, kardiologi, neonatologi, gastro, onkologi och neurologi är meriterande.

Du har:

  • god förmåga att samarbeta med såväl kollegor, patienter och anhöriga.
  • förmåga att arbeta flexibelt utifrån våra olika patientgrupper och kan hantera uppkomna situationer.
  • ett genuint intresse för barnsjukvård och vill arbeta för verksamhetens, gruppens och din personliga utveckling.

Att arbeta med barn kräver kreativitet och tålamod för att skapa ett förtroende hos patienten och dennes vårdnadshavare. Bemötandet är avgörande i alla situationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet utifrån ett barnperspektiv.

Övrigt

Du får en bredvidgång anpassad efter din erfarenhet och kompetens.

Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastningsregistret på dem som erbjuds anställning hos oss.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

 

Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2358
Kontakt
  • Lena Axelsson , 0700-822316
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tilbake til ledige stillinger