Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Regional laboratoriemedicin, Klinisk patologi, organiserad inom Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU) är ett av landets ledande Patologilaboratorier. Inom Klinisk patologi arbetar cirka 300 medarbetare. Klinisk patologi förser sjukhus inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar.

Som chef och ledare på Klinisk patologi kommer du att bli del av en verksamhet med unik expertis. I din tjänst ingår både ledarskap och kliniskt arbete som patolog. Vi har gjort en spännande resa och är sedan 2021 regionaliserade med organisatorisk hemvist på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Våra laboratorier finns på Norra Älvsborgs sjukhus (NÄL) i Trollhättan, på SU i Göteborg samt på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) i Borås. Tillsammans är vi en av de ledande patologiorganisationerna i Sverige. Här arbetar oerhört kunniga, erfarna och engagerade medarbetare. Inom organisationen finns samtliga subspecialiteter representerade, inklusive molekylärpatologi i framkant. Vi är ett sammansvetsat team som väntar på att få välkomna dig som chef!

Arbetsbeskrivning 

Som sektionschef har du verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. I denna tjänst arbetar du både som chef och kliniker. Som chef i Borås leder du det dagliga arbetet för fem specialister/överläkare och två ST-läkare inom klinisk patologi men du har även chefskollegor på Sahlgrenska och NÄL som du samarbetar med. Du ingår i en ledningsgrupp som brinner för patienternas bästa, kvalitet, kompetensutveckling och forskning. Du rapporterar till verksamhetschef.

För oss är det självklart att ge goda möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling. Vi satsar på dig som chef med tydliga mål och ger dig förutsättningar så att du som ledare på klinisk patologi får goda möjligheter att utföra ditt arbete. På vår arbetsplats ser vi god hälsa som en del av ett hållbart arbetsliv och vill uppmuntra till friskvård genom olika insatser och aktiviteter. Vi har friskvårdsbidrag på 2000 kr per år, goda erbjudanden och rabatter via samarbetspartners. Vi är och vill vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och har möjligheter till utveckling. Borås bjuder på en utomordentligt fin miljö att arbeta i med närheten till ett rikt friluftsliv samtidigt som avståndet till Göteborg är kort.

Om dig 

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation och svenskt bevis om specialistläkarkompetens inom klinisk patologi. Arbetet kräver goda språkkunskaper i svenska (lägst nivå C1).

Du inspirerar, inkluderar och driver utvecklingen av högspecialiserad vård. Med driv och engagemang leder du organisationen och dina medarbetare framåt. Som person är du lösningsorienterad och vågar ta dig an spännande utmaningar. Du har god överblick- och är insatt i utmaningarna inom klinisk patologi. Du vill vara del av en redan engagerad arbetsgrupp och bygga en miljö där engagemang och effektivitet är ledord.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås och/eller Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2303
Kontakt
  • Verksamhetschef, Michael Wilstermann, 072-5997287
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Mario Verdicchio, mario.verdicchio@vgregion.se
  • Vision, Sandra Novakovic, sandra.novakovic@vgregion.se
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tilbake til ledige stillinger