Skaraborgs Sjukhus, Läkare Verksamhetsområde 6

Ta gärna del av vår film Gör skillnad i Vuxenpsykiatrin

Besök gärna vår instagram

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs sjukhus är en komplett psykiatrisk klinik med tydlig framåtanda. Vi arbetar för att våra patienter ska få vård i toppklass och att våra medarbetare ska trivas och utvecklas! Flera forskningsprojekt drivs på kliniken och utbildning av yngre kollegor är en självklar och prioriterad del av vårt arbete. Vi söker nu en specialist som vill vara del av en driven läkargrupp och leda vår verksamhet framåt. Under våren 2022 har vi flyttat hela slutenvården, akutverksamheten och psykiatriska öppenvårdsmottagningen till helt nybyggda anpassade lokaler i Skövde. Psykiatrihuset, som är ett av Sveriges modernaste, sammanbinds med den somatiska vården för att underlätta samarbete och erbjuda bästa vård för våra patienter.

 

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs Sjukhus, del av Västra Götalandsregionen

Skaraborgs Sjukhus har idag verksamhet i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde och här arbetar ett trettiotal specialiteter. Sjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen och ansvarar för vård av ca 270 000 invånare i de östa delarna av regionen som gränsar mot Region Jönköping, Örebro och Värmland. Skaraborgs sjukhus har AT-läkare anställda i Lidköping och Skövde och tar emot kandidater från Läkarprogrammet i Göteborg.

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs sjukhus är en komplett psykiatrisk klinik som innefattar allmänpsykiatrisk verksamhet, LARO-mottagning, rättspsykiatrisk vård, äldrepsykiatri, ECT och rTMS samt ätstörningsvård. Vår verksamhet består av slutenvård med dygnet runt-öppen akutmottagning i Skövde samt psykiatrisk öppenvårdsverksamhet i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde. Vår rättspsykiatriska enhet är belägen i Falköping i en modern välanpassad byggnad med 24 vårdplatser där även rättspsykiatrisk öppenvårdsverksamhet bedrivs.

 

Vi söker en specialist i psykiatri till vår specialiserade ätstörningsenhet

Vi söker nu en specialist i psykiatri alternativt i barn- och ungdomspsykiatri som vill utveckla och driva vården framåt på vår specialiserade ätstörningsenhet i Skövde. Enheten är en åldersövergripande enhet med ungefär 400 patienter, där ca 100 patienter är barn. Ätstörningsvården ingår sedan årsskiftet i Psykiatriska kliniken på Skaraborgs sjukhus. På enheten arbetar flera olika professioner, randande läkare samt även en ST-läkare i psykiatri. Som läkare på ätstörningsenheten ingår Du i vår läkargrupp med utgångspunkt från ätstörningsmottagningen. Mottagningen är belägen på sjukhuset i Skövde, nära vårt nybyggda psykiatrihus. Kontakt med klinikens läkargrupp sker kontinuerligt flera dagar i veckan med avstämningar samt gemensamma större och mindre utbildningsmoment.    

Skövde är Skaraborgs största stad som är belägen vackert vid Billingens brant. Skövde är en växande stad med fantastisk omgivning och livet här präglas av enkelhet. Staden är strategiskt belägen utmed stambanan och Göteborg är endast en timma bort och Stockholm 2 timmar med tåg.

 

Vad kan vi erbjuda?

Kliniken erbjuder en konkurrenskraftig lön och flexibilitet för individuella önskemål och behov. Hos oss har du som överläkare möjlighet att komma med önskemål kring din arbetssituation. Du kommer uppleva korta beslutsvägar, högt i tak, plats för fortbildning, ambition och en nybyggaranda med sikte på att bygga Sveriges bästa psykiatriska klinik.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom området psykiatri. Meriterande är tidigare erfarenhet som överläkare. Som person har du god samarbetsförmåga. Du kan även planera, organisera, prioritera och driva ditt eget arbete såväl som leda andra på ett bra sätt. Du har ett gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid att du som person har egenskaper som väl passar in i vår verksamhet samt till din förmåga att handleda, sprida kunskap samt viljan att samarbeta med resten av kollegorna och personal.

 

Övrigt

Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Rekrytering pågår löpande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2289
Kontakt
  • Sara Ekström, enhetschef, 0510-484404
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000(vxl)
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb