Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hematologi och Koagulation

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar.

Sektionens transplantationsverksamhet är ackrediterad enligt JACIE standard vilket är ett krav för skörd och transplantation av humana stamceller. För många av våra patienter är en stamcellstransplantation ett led i behandlingen. Sektionen består av öppenvård, slutenvård samt en forskningsenhet. Inom öppenvården är verksamheten uppdelad i olika team – Lymfomteamet, Myelomteamet, Anemi/Leukemi/MPN-teamet samt Benmärgstransplantationsteamet.

Via nationella/internationella konferenser och regelbundna utbildning inom sektionen håller vi oss uppdaterade på nya behandlingar och vårdprogram inom hematologin. Vi har ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och ett regionalt uppdrag inom Västra Götaland med Norra Halland.

Tillsammans arbetar vi för en vård i toppklass!

Vill du bli en del av vår verksamhet?

Vi söker nu en specialist inom Hematologi som vill fortsätta sin utveckling inom hematologin på Sahlgrenska. Hematologen på Sahlgrenska utgör en attraktiv läromiljö, där du som färdig specialist inom hematologi kommer kunna tillägna dig ännu mer kunskaper inom avancerad hematologi. Vi har ett öppet arbetsklimat med fokus på god patientvård och utbildning. Det finns goda möjligheter för forskning och utveckling.

Övergripande Arbetsuppgifter

Som hematologspecialist deltar du i sedvanligt läkararbete inom öppen- och slutenvårdshematologi. Utifrån specialintressen, tidigare kunskaper och arbetslivserfarenheter samt forskningsintressen får du fokusera ditt arbete inom något av våra mottagningsteam. Det kommer finnas goda möjligheter för att få ha egna ansvarsområden och deltaga i regionala och nationella arbetsgrupper. Du deltar i jourarbete på Hematologen, och även eventuellt i jourarbete på Akutmedicin och Specialistmedicin. Undervisning av studenter ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist inom hematologi, alternativt dig som är i slutet av din hematologi-ST. Forskningsintresse är meriterande. Du är lösningsfokuserad och ser positivt på variationer i arbetsdagen. Du har förmågan att organisera och prioritera på ett effektivt sätt.

Du är van att arbeta självständigt, men anser att god kommunikation och samarbete med kollegor och övrig personal är en förutsättning för att kunna bedriva en god och patientsäker vård.   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2211
Kontakt
  • Sektionschef, Martin Stenson , 073-5616479
Facklig företrädare
  • Valeria Castro, Läkarförbundet , 031-3428418
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb