Sjukhusen i väster, AnOpIva, Intensivvårdsavdelningen, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag och en regional aktör inom specifika medicinska områden. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet runt i samarbete med andra vårdaktörer. Genom moderna arbetssätt och effektivt nyttjande av resurser ska sjukhuset öka tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen. Alingsås lasarett har cirka 750 anställda.

Vår arbetsplats
Intensivvårdsavdelningen på Alingsås lasarett sysselsätter ett femtiotal medarbetare. Här jobbar läkare, specialistsköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och övrig personal i team runt patienten. På IVA finns det fysisk plats för fyra intensivvårdspatienter, fyra intermediärvårdspatienter och 16 postoperativa platser. Den dagkirurgiska verksamheten på Alingsås lasarett är omfattande vilket medför ett högt pre- och postoperativt flöde där många patienter opereras varje dag.

På intensivvårdsavdelningen vårdas patienter i behov av respiratorvård, invasiv cirkulationsövervakning, dialys och andra intensivvårdskrävande behandlingsmetoder. IVA tar emot patienter inom medicinsk, kirurgisk och ortopedisk intensivvård samt intermediärvård. IVA ansvarar också för den postoperativa avdelningen. Intensivvårdsavdelningen tillhör verksamhetsområdet Anestesi operation och intensivvård inom Sjukhusen i väster som har cirka 400 medarbetare.

Som vårdenhetschef på intensivvårdsavdelningen arbetar du tillsammans med din chefskollega i ett tillitsbaserat ledarskap och förväntas planera, leda, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Arbetsuppgifter
Du har sedvanligt verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. I ledarskapet ingår att sätta tydliga mål samt följa upp och värdera resultat. Du och din chefskollega leder tillsammans det dagliga operativa arbetet i den kliniska verksamheten. Du kommer också att få särskilda ansvarsområden kopplade till just din specifika kompetens och profil. Verksamhetschefen är din närmaste chef och du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill och kan vara chef för en intensivvårdsavdelning. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning med inriktning mot intensivvård alternativt annan specialitet inom akutsjukvårdssegmentet. Du har också tidigare välrenommerad chefs- och/eller ledarerfarenhet.

Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut. Du har också en god kommunikativ förmåga, är lyhörd, kan motivera medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring.

Du är prestigelös, kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med andra och ser därmed till helheten såväl för avdelningen som för verksamhetsområdet, Alingsås lasarett och Sjukhusen i väster. Det är också viktigt att du kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2190
Kontakt
  • Johan Kling, verksamhetschef, 073-0792794
Facklig företrädare
  • Marie-Louise Lidman, Vårdförbundet, 0322-226300
  • Ulrica Nordström, Kommunal, 0322-226300
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb