Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 356 - MAVA

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

MAVA/356 är en medicinsk akutvårdsavdelning med 27 vårdplatser måndag till fredag och 21 vårdplatser under helgen 3 av dessa vårdplatser är IMA platser med möjlighet för ytterligare höjd vårdnivå. Vårt uppdrag är att snabbt kunna erbjuda kvalificerad vård, behandling och omvårdnad till svårt sjuka, instabila medicinpatienter. Våra patienter kommer främst från akutmottagningen, men också från IVA och från de övriga avdelningarna på sjukhuset. Diagnoserna varierar stort hos de patienter vi vårdar och vanligast är bröstsmärta, hjärtsvikt, arytmi, KOL, pneumoni, sepsis och intoxikationer

MAVA genomsyras av ett gott och tillåtande socialt klimat. Vi som arbetar här tycker att vi har ett spännande, stimulerande och mycket omväxlande arbete. Vi har en arbetsplats med mycket gott samarbete och arbetsklimat.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi tillämpar individuell schemaplanering vilket innebär att du arbetar efter önskemål, schemat läggs i 10-veckorsintervall.

För nyexaminerade sjuksköterskor ges 4 veckors bredvidgång inklusive en heldagsutbildning "intro på MAVA". Seniorsjuksköterska finns på avdelningen med extra fokus på att nyanställda ska få en bra start hos oss.

Vi tillämpar individuell målplanering för din personliga utveckling med enskild uppföljning minst en gång per år.

Arbetsuppgifter

Hos oss på MAVA kommer du som sjuksköterska att vara arbetsledare för omvårdnad med vanligt förekommande sjuksköterskeuppgifter på akutmedicinskavdelning. 

Om dig

Vill du ha en flygande start på din nya sjuksköterskekarriär eller fortsätta utvecklas i ditt yrke är vi avdelningen för dig! Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med eller utan erfarenhet. Våra korta vårdtider innebär ett stort patientflöde både in och ut från avdelningen och för att trivas här ska du tycka om att ha mycket att göra och ständigt möta nya människor. Du bör vara flexibel för att hantera hastigt uppkomna situationer med ett bibehållet lugn. Du skall vara självständig i ditt arbete och ha stort intresse av att förbättra vården på medicinsk akutvårdsavdelning för både patienter och personal.

Vidare bör du vara ambitiös och ha en god vilja att lära dig nya saker. Du har en positiv inställning, ett gott bemötande och du arbetar tillsammans med dina kollegor och vårdenhetschef för patientens bästa. Tidigare erfarenhet från akutsjukvård är meriterande, våra IMA-platser kommer erbjuda dig som jobbat några år, nya utvecklingsmöjligheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2154
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Christofer Barresten, 0313435600
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mimmi Lilja, 0313435056
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb