Koncernkontoret, Vårdapplikationer

Vi söker IT-säkerhetssamordnare för applikationsleverans med befattning verksamhetsutvecklare!

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Är du en person som trivs i en föränderlig miljö och drivs av att skapa struktur för IT- och informationssäkerhet? Vi söker en IT-säkerhetssamordnare inom Avdelning Applikationsleverans. Leveransorganisations huvuduppgift är att leverera och ansvara för utveckling, förvaltning, drift och support av IT-tjänster och applikationer.

Ditt uppdrag
Avdelning Applikationsleverans kommer inrätta en ny tjänst som IT-säkerhetssamordnare. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för IT-säkerhetsfrågor kopplade till applikationer och applikationsförvaltning. Du kommer arbeta tätt tillsammans med vår Applikationssamordare, våra chefer, domänarkitekter och medarbetare inom avdelningen. Du kommer också ha nära samarbete med vår Cybersäkerhetsenhet och enheten för säkerhet och beredskap (ESB).

Ditt uppdrag kommer röra proaktiva områden, men också skapa koordinerande strukturer inför och i samband med IT- och säkerhetsrelaterade incidenter, samt leda uppföljnings- och utredningsarbete på övergripande nivå. Tillsammans med vår applikationssamordnare arbetar du för effektiv dokumentation och bra verktyg för applikationsförvaltningen hos oss så säkerhetsaspekten byggs in i våra arbetssätt. Du coachar, kommunicerar, leder relevanta grupper i vardagen avseende säkerhet för våra applikationer. Du hjälper oss att säkerställa att ändringar i systemen följer gällande regelverk.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjligheten att vara med och modernisera informationssäkerhetsarbetet för applikationer. Tjänsten är ny och du kommer få vara med att forma arbetet. Du kommer vara vårt nav i viktiga frågor och skapa dig ett stort nätverk. Din roll är viktig för oss och Västra Götalandsinvånare. Vi hjälper till med relevant kompetensutveckling.

För att lyckas i rollen behöver du:

Ha relevant högskoleutbildning eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig yrkeserfarenhet.

Du har ett brinnande intresse för IT-säkerhet. Du tycker om att leda, förklara och samverka med andra. Du delar frikostigt med dig av dina kunskaper, är kommunikativ i skrift och tal. Du gillar att jobba långsiktigt och skapa strukturer och rutiner, samtidigt som du hanterar när oväntade händelser sker. Du triggas av att lösa akuta problem på konstruktivt sätt och kan prioritera i ditt ledarskap.

Meriterande är erfarenhet av IT/informationssäkerhet, risk-sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplaner och liknande informationssäkerhetsarbete. Vidare meriterande är erfarenhet från förvaltning av applikationer samt tidigare arbete med säkerhetsfrågor inom offentlig förvaltning.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Valfri ort: Borås, Göteborg, Mölndal, Skövde eller Vänersborg

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön, individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2143
Kontakt
  • Camilla Bäck, Enhetschef, 0707-478723
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tilbake til ledige stillinger