Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du medicinsk sekreterare, vill vara med och utveckla den administrativa professionen framåt och bidra till ett positivt arbetsklimat – då har vi arbetsplatsen för dig!

Om verksamheten

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Vår öppenvård är belägen på Wallinsgatan i Mölndal i ljusa fina lokaler. Slutenvården ligger på Mölndals sjukhus. Vi har även ett närsjukvårdsteam för att bättre kunna möta våra patienter utifrån deras behov. Verksamheten har cirka 200 medarbetare. Flera yrkeskategorier, såsom kuratorer, arbetsterapeuter, psykologer, fysioterapeuter, sjuksköterskor, skötare, läkare och medicinska sekreterare arbetar i ett nära samarbete för patientens bästa.

Som medicinsk sekreterare hör du organisatoriskt till administrativa enheten där 16 medarbetare arbetar med huvudsaklig placering på Wallinsgatan i Mölndal. Här arbetar medicinska- och vårdadministrativa sekreterare, Heromarapportörer, sektionsassistent, verksamhetsassistent, systemadministratörer och administratör.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor och servar tillsammans verksamheten administrativt. Som medicinsk sekreterare har du en viktig roll, då vi har fokus på administrativt förbättringsarbete och digitalisering inom verksamheten.

Målet inom vår enhet är att alla medicinska sekreterare ska ha så varierande arbetsuppgifter som möjligt och att vi tillsammans hjälps åt med patientdokumentation. Alla medicinska sekreterare inom enheten skriver för hela vår öppenvård och vår slutenvård – vi tar gemensamt ansvar för helheten.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig arbetsplatsintroduktion, anpassad upplärning och möjlighet för dig att utvecklas i din yrkesroll. Planering av din utveckling kommer att ske i samråd med dig inom relevanta kompetensutvecklingsområden och vi utgår från Sahlgrenska Universitetssjukhusets karriärutvecklingsmodell för medicinska sekreterare. Vi tillämpar flextid och friskvårdssubvention. Det finns möjlighet att förlägga viss arbetstid på distans utifrån verksamhetens behov. Vi erbjuder ett involverande medarbetarskap med veckovisa möten där vi gemensamt planerar täckning av eventuella luckor och diskuterar olika frågor tillsammans. Enheten genomsyras av transparens mellan ledning och medarbetare, så kommunikation och information åt båda håll är viktigt för oss.

Hos oss får du vara med och skapa nya arbetssätt och tänka nytt!

Arbetsuppgifter

Som medicinsk sekreterare hos oss får du ett omväxlande arbete innehållande exempelvis patientdokumentation, 1177, bokningar av läkarbesök i ELVIS, bokning av tolk, registrering i kvalitetsregister, avboka patienter via telefon, registrering i ELVIS, sjukdomsklassifikation, receptionsarbete i viss mån, handledning av studenter och mycket mer.

Om dig

Du är utbildad medicinsk sekreterare eller har annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i det svenska språket och goda datorkunskaper. Erfarenhet av systemen Melior, Medspeech, ELVIS och SharePoint är meriterande. Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt men också har god förmåga att arbeta i grupp. Du är noggrann, har ett gott bemötande, är en glädjespridare och kan ta egna initiativ. Du är positiv till förändrings- och utvecklingsarbete både inom verksamheten och inom vår administrativa enhet. Då vi har lång tradition av, och ser det som mycket viktigt att ta emot studenter från vår grundutbildning, är det en stor fördel om du har vana vid eller intresse för att lära dig handleda studenter.

För att trivas hos oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, kan prioritera och organisera ditt arbete samt att du är flexibel. Du är serviceinriktad och har ett vänligt bemötande mot både patienter och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer och tillsättning kommer ske löpande under ansökningstiden så varför vänta?

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2111
Kontakt
  • Linda Sherafat, Enhetschef , 0700-206122
Facklig företrädare
  • Karin Swenson, 0722-092816
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb