Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, beläget i Gunnilse cirka 20 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Rättspsykiatrins uppdrag är att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar öppen- och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för etik, juridik och mental hälsa).

Nu söker vi nya medarbetare till vår rehabenhet! Tjänsterna innefattar två tillsvidaretjänster och 1 vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.   

Vad kan vi erbjuda dig?

Rättspsykiatrin bedriver och utvecklar specialistvård med fokus på tvärprofessionell vård och rehabilitering. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete, där du i tätt samarbete med kollegor av olika professioner bedriver vård, rehabilitering och behandling.

Inom rättspsykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds du möjlighet till kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Arbetsuppgifter

Som skötare inom Rättspsykiatrin arbetar du både med omvårdnad och samhällsskydd. Du ingår i ett team med flera yrkeskategorier där du som skötare har en central och viktig roll. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med en långsiktig vårdplan, där du har en motiverande, stöttande och aktiv roll för patientens rehabilitering. Dokumentation i patientjournal är också en viktig del av arbetet.

Som skötare ingår det i dina arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet.

I arbetet ingår också läkemedelshantering på delegation, provtagningar och kontroller av vitala parametrar.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad skötare eller behandlingsassistent (YH-nivå eller 3-årig). Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatri. Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du har struktur i ditt arbete och är ansvarstagande.

Vi har ett nära samarbete med både våra akutenheter och vår öppenvårdsmottagning, vilket innebär att flexibilitet och samarbetsförmåga är egenskaper vi värdesätter i en anställning hos oss. Som anställd förväntas man även kunna delta fysiskt vid självskyddsträning som sker kontinuerligt på arbetsplatsen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas vid tillsvidareanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Utdrag ur misstanke-och belastningsregister görs på samtliga kandidater innan eventuell anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2110
Kontakt
  • Vårdenhetschef Emmelie Arnoldsson, 031-3437982
  • Vårdenhetschef Anita Kamia, 031-3437982
Facklig företrädare
  • Kommunal, Elisabeth Johansson, 031-3437940
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb