Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, An/Op/Iva Östra

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du intresserad av ledarskap och utveckling? Vill du vara med och starta upp en ny administrativ enhet? Då kan detta vara tjänsten dig!

AnOpIVA Östra har en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, en operationsenhet, ett smärtcentrum och en tryckkammare. Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Vi kommer under våren att samla verksamhetens medicinska sekreterare och administratörer inom en och samma enhet. Den Administrativa enheten kommer bestå av cirka 11 medarbetare och ansvara för vårddokumentation, patientadministration och systemadministration.

Vad erbjuder vi dig?

 • Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion och utbildningar
 • Chefshandledning/mentorskap
 • Möjlighet att utifrån intresse och kunskap leda verksamhetsövergripande uppdrag

Vad ingår i ditt uppdrag som enhetschef?

Som enhetschef för den Administrativa enheten kommer du att:

 • Ansvara för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet
 • Ha helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö
 • Driva och stödja enheten i förbättrings- och utvecklingsarbete
 • Arbeta aktivt med att följa upp enhetens mål
 • Ingå i verksamhetens ledningsgrupp
 • Ha ett nära samarbete med övriga chefer inom verksamheten

Inom ett par år kommer Program Millenium att införas i Västra Götalandsregionen. Det innebär en stor förändring för sjukvården i hur vi arbetar med dokumentation kring patienterna. Uppdraget som enhetschef innebär att leda det förändringsarbetet, något som du utmanas och inspireras av.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete och kunskap i VGR:s olika IT-system. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

I rollen som enhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga samt vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna, förmedla och följa upp på ett strukturerat sätt.

Intervjuer är planerade till den 19 och 26 april.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2107
Kontakt
 • Verksamhetschef, Olaf Gräbel , 031-3435348
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg , 076-1274544
 • Kommunal, Marianne Karlsson , 070-2596932
 • Vision, Sonja Oldvén , 070-0822810
 • Läkarförbundet, SACO, Stina Stjernström, 031-3428114
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tilbake til ledige stillinger