Folktandvården, Utbildningskliniken för Vuxentandvård, Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Vill du vara med och utbilda framtida kollegor?

Beskrivning
Vid Utbildningskliniken för vuxentandvård, med ca 60 anställda, bedrivs klinisk grundutbildning av tandläkare och tandhygienister. Undervisningen sker huvudsakligen i ämnesintegrerad form och i nära samarbete med Institutionen för odontologi. Vi arbetar med studenter i en kunskapsintensiv miljö tillsammans med specialister i olika ämnesområden.

Nu söker vi tandläkare som är intresserad av handledning och som vill delta i utbildningen av blivande kollegor.

Verksamheten regleras i samarbetsavtal mellan staten och Västra Götalandsregionen avseende tandläkarutbildning och odontologisk forskning (TUA).

Arbetsuppgifter
Bedriva klinisk handledning av tandläkarstudenter inom vuxentandvård och handleda på klinikförberedande kurser på vår Simuleringsklinik utifrån studieplanen för tandläkarprogrammet. Egen patientbehandling och utvecklingsarbete ingår. Vi söker dig som vill ha ett mycket omväxlande och inspirerande arbete.

Kvalifikationer
Legitimerad tandläkare. Minst 5 års tjänstgöring inom allmäntandvård för vuxna erfordras.

Vi söker dig som är en erfaren kliniker och som är trygg i din yrkesroll som tandläkare. Du har ett genuint intresse för odontologi, är intresserad av pedagogik och handledning. Du har en vilja att fortsätta utvecklas som tandläkare och vara en god förebild för blivande kollegor. Du inser vikten av samarbete i olika former och tycker om att vara en del i ett större sammanhang. Du är strukturerad och kan planera din tid väl.

Vi är flexibla gällande tjänstgöringsgrad och ser positivt på att kombinera egen klinisk verksamhet exempelvis inom Allmäntandvården med ett uppdrag hos oss.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som för oss betyder att du är ansvarsfull, engagerad  och har en god kommunikativ förmåga. Du ger studenten bästa möjliga pedagogiska stöd i behandlingssituationen och behåller ditt lugn även i komplicerade situationer. Du har ett professionellt bemötande gentemot studenter, medarbetare och patienter och vill bidra till ett bra undervisningsklimat hos oss. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2053
Kontakt
  • Klinikchef: Ann-Christine Ris, 076-9402665
Facklig företrädare
  • TT: Sara Hedberg, 0730-253353
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb