Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet kardiologi, HLR-centrum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Kombinera kliniskt arbete med instruktörstjänst!

Vill du vara en del av vår spännande och intressanta verksamhet?

Verksamhetsområde kardiologi är en del av område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här finns ett komplett utbud av hjärtsjukvård, allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Hjärt-och lungräddningsverksamheten (HLR-centrum) tillhör organisatoriskt Kardiologen men är en övergripande verksamhet/resurs för samtliga områden på Sahlgrenska gällande utbildning, utveckling och uppföljning inom HLR-område samt har samarbete med övriga HLR-enheter på Drottning Silvias barnsjukhus, Östra och Mölndals sjukhus.

Varje år drabbas flera tusen personer av plötsligt, oväntat hjärtstopp på sjukhus. Tidig HLR med god kvalitet och tidig defibrillering ökar avsevärt överlevnaden. För de patienter, besökande eller personal som drabbas av plötsligt hjärtstopp på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, är målet att de ska få optimal behandling/korrekt hjärtlungräddning enligt Svenska rådet för hjärt-lungräddning och Socialstyrelsens nationella riktlinjer för hjärtsjukvård.

HLR-utbildning inom sjukhuset är organiserat så att varje chef har ansvar för att medarbetare inom enheten är välutbildade och tränade i HLR (nivå beroende på verksamhetens art). För att uppnå detta behövs instruktörer med relevant nivå på varje enhet. Dessa instruktörer utbildas av HLR-centrum på enhetschefens uppdrag. HLR-instruktören utbildar sedan sina arbetskamrater som en del i sitt ordinarie arbete.

Arbetsuppgifter

Som en av instruktörerna på HLR-centrum kommer du vara delaktig i att utveckla sjukhusets HLR-verksamhet utifrån nationella riktlinjer. Du ingår i HLR-organisationen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och medverkar i nationella nätverk. Dina huvudsakliga uppgifter är att utbilda instruktörer till verksamheterna på sjukhuset samt ge övrigt stöd i frågor inom HLR. I ditt arbete ingår att planera, förbereda och genomföra kurser. Du kan också komma att hjälpa till med grundutbildningar i HLR/S-HLR/A-HLR både internt och externt.

På HLR-centrum finns fullt utrustade lokaler där instruktörer kan hålla sina kurser. Det finns även material till utlåning/-hyrning. Som instruktör på HLR-centrum är du med och ansvarar för att lokaler och material är funktionella, samt för utlåning/uthyrning av material.  

Dessa arbetsuppgifter ingår också i ditt arbete:

  • Informera och uppdatera instruktörer samt årligen planera och genomföra instruktörsmöten.
  • Ombesörja att nödvändigt material finns.
  • Vara uppdaterad på nyheter vad det gäller material, samt upphandlingar/inköp/investeringar av dessa.
  • Ansvara för arbetet med nationella kvalitetsregistret "Hjärt-lungräddningsregistret".
  • Uppföljning per telefon av patienter som drabbats av hjärtstopp.
  • Föreläsa om HLR på kurser som anordnas av Utvecklingscentrum.
  • Utveckla nya arbetssätt och rutiner på enheten.
  • Vara drivande i utveckling och uppföljning inom HLR-området på Sahlgrenska.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av att behandla personer med hjärtstopp. Du gillar att utbilda och har förmåga att lära ut till andra. Arbetet förutsätter att du är serviceinriktad och har starkt patient & kundfokus. God prioriterings- och organisationsförmåga samt gillar kombinationen av såväl självständigt arbete som teamarbete. Du bör ha goda datakunskaper och erfarenhet av att jobba i olika patientadministrativa system. Har du kunskap om SU:s organisation ser vi det som en fördel.

Det är meriterande om du är instruktör i HLR-programmen och har erfarenhet från liknande uppgifter. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet där engagemang och god samarbetsförmåga prioriteras. Vi ser fördelar med att tjänsten kombineras med kliniskt arbete, sysselsättningsgrad kan diskuteras.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-80%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2049
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Sofie Andréen, 031-3427418
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ida Silfversparre , 031-3427781
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-08

Tillbaka till lediga jobb