Sahlgrenska Universitetssjukhuset , Psykiatri Affektiva, Avdelning 86

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Avdelning 86 är en psykiatrisk vårdavdelning inom verksamhetsområdet Psykiatri Affektiva. Avdelningen har 12 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetsstörningar, neuropsykiatriska tillstånd samt krisreaktioner.

Behandlingsarbetet innefattar psykiatrisk omvårdnad, krisbearbetning, stödjande samtal, läkemedelsbehandling och ECT. I behandlingsarbetet ingår också ångesthantering och att bryta social isolering.

I såväl utrednings - som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående. Samverkan sker också med den psykiatriska öppenvården, socialtjänst, arbetsförmedling och försäkringskassan.

Avdelningen arbetar även med BI, Brukarstyrd Inläggning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Avdelningen har regelbunden processhandledning. Inom verksamhetsområdet finns kompetensutvecklingsgrupp som arbetar aktivt med kompetensutveckling för respektive profession. Schemat är dagtid måndag till fredag.

Arbetsuppgifter

I din roll som sjuksköterska kommer du att arbeta med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom området psykiatrisk omvårdnad. Arbetet innefattar arbetsledande och samordnande uppgifter i det dagliga omvårdnadsarbetet på avdelningen.

Fokus ligger även på att medverka till att patientsäkerheten, tillgängligheten, patientbemötande och vårdkvalitén ständigt förbättras i enlighet med Sahlgrenska Universitetssjukhusets mål. Tillsammans med vårdenhetschef och vårdenhetsöverläkare kommer du bedriva kvalitets- och utvecklingsarbete och ansvara för att rutiner/riktlinjer implementeras och följs. Du kommer också att ha ett nära samarbete med vårdenhetschef avseende bland annat utveckling av avdelningen samt avvikelserapportering.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient - och anhörigperspektiv och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Du har även en ambition att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. I första hand söker vi dig som är specialistsjuksköterska i Psykiatri. Är du grundutbildad sjuksköterska med erfarenhet och har ett intresse för psykiatri tveka inte, du är också välkommen att söka.

Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du har ett högt säkerhetstänk. Erfarenhet från psykiatri är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2034
Kontakt
  • Vårdenhetschef Jill Bjurgren, 0700-816907
  • Sektionsledare Linda Ivarsson, 0769-402710
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Löfgren, 0771-420420
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb