Sjukhusen i väster, Psykiatrimottagning Kungälv

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Psykiatrimottagning Kungälv erbjuder bedömning, utredning och behandling på specialistpsykiatrisk nivå. Vi arbetar med god kvalitet, kompetens och professionalism. Målet är att vuxna personer med komplex psykiatrisk problematik ska få ökat psykiskt välbefinnande, högre funktionsnivå och därmed bättre livskvalitet.

Vår mottagning är i ett utvecklingsskede där vi utformar digitala lösningar för behandling, möten och utbildning. Vi vill skapa effektiva arbetssätt utifrån evidensbaserad behandling, där patienten står i centrum. Vi lägger stor vikt vid teamarbete, där alla är medspelare. Hos oss ska tillgänglighet vara ett ledord.

Psykiatrimottagning Kungälv är en specialistpsykiatrisk mottagning där ca 45 medarbetare arbetar i tvärprofessionella team. Mottagningen är uppbyggd på tre team med inriktning neuropsykiatri och beroende, allmänpsykiatri samt bipolär- och psykossjukdom. I de tre teamen är det ca 1500 patienter fördelade.

Psykiatrimottagning Kungälv är en del av Kungälvs sjukhus, Sjukhusen i väster, där vi samarbetar med heldygnsvård, våra DBT- och ätstörningsteam, våra två systermottagningar i Ale och Stenungsund samt med våra tre BUP-mottagningar.

Tillgänglighet och teamarbete i den psykiatriska vården, är det något som väcker intresse hos dig? Utvecklingsmöjligheterna för dig som sjuksköterska är stora och du kommer ingå i en kompetent sjuksköterskegrupp med 10 sjuksköterskor.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på mottagningen arbetar du dagtid, måndag till fredag.
Arbetet består av nybesöksutredning, bedömning och behandling av patienter tillsammans med andra professioner. Du som sjuksköterska står för omvårdnadsperspektivet vid våra veckovisa teamkonferenser. Det innebär att du kommer träffa patienter med en varierad och komplex psykiatrisk problematik. Du har bl.a. ansvar för psykopedagogiska insatser, läkemedelsuppföljningar, individuell- och gruppbehandling, suicidriskbedömning, hälsosamtal samt telefonrådgivning. I arbetet ingår också att möta patienters närstående och barn.

Förutom patientarbete hoppas vi att du vill vara med och utveckla våra behandlingsmetoder, både individuellt och i grupp, i riktning mot tillgänglighet och effektivitet. Har du ledarskapsintresse och är en person som gillar koordinering kan detta bli aktuellt i din tjänst på mottagningen. Vi erbjuder kontinuerlig handledning.

Kvalifikationer
Sjuksköterskelegitimation.

Erfarenhet, kunskapsbredd och specialistutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Psykiatri.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1964
Kontakt
  • Mari Andersson, enhetschef, 0768-352523
Facklig företrädare
  • Anders Karlsson, Vårdförbundet, anders.m.karlsson@vgregion.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb