Förvaltningen för kulturutveckling, Forsviks Bruk

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Forsviks bruk ingår i enheten Kulturmiljö tillsammans med Slöjd & byggnadsvård på Nääs. På enheten, som ansvarar för förvaltningens arbete med kulturmiljö och kulturarv i regionens samtliga kommuner, arbetar ett 25-tal medarbetare. Verksamheten vid Forsviks bruk drivs enligt samverkansavtal med Karlsborgs kommun.

Forsviks Bruk, med anor från 1400-talet, är en av landets äldsta industrihistoriska platser och byggnadsminne sedan år 2008. Industribyggnaderna och bruksarbetarnas bostäder visar en bruksmiljö från främst slutet av 1800-talet. Sommartid, mellan maj till augusti, har vi öppet dagligen för besökare och förbokade grupper. I våra utställningar berättar vi om Sveriges industrihistoria och den tekniska utvecklingen under de senaste 600 åren. Vi berättar också om samhällsutvecklingen och om livet i ett brukssamhälle. Under sommaren har vi särskilda arrangemang i samverkan med olika föreningar och företag på bruksområdet såsom konserter och teater, marknads- och hemvändardagar (Forsviksdagarna) och en dag med barnen i centrum (Barnens Forsvik). Inom bruksområdet finns också ett vandrarhem och café som vi samarbetar med. Läs gärna mer på vår hemsida http://www.forsviksbruk.se

Vill du vara med att driva och utveckla Forsviks bruk som besöksmål?
Nu söker vi dig som vill vara med och driva och utveckla Forsviks bruk som ett attraktivt besöksmål. Vi erbjuder ett mycket omväxlande och stimulerande arbete i historisk miljö. Arbetsuppgifterna under sommarsäsongen är koncentrerade till att driva besöksmålet med reception, butik, genomföra programaktiviteter och visningar och inte minst verka för ett gott värdskap och god service till våra besökare. I flera av dessa uppgifter har du en arbetsledande roll med ansvar för exempelvis schemaläggning, bemanning, kassahantering, bokningar och inköp till butik. Under övriga delar av året består arbetsuppgifterna huvudsakligen av att genomföra programaktiviteter, vara värd för förbokade grupper, upprätthålla god kontakt med gamla såväl som nya samverkanspartners, utvecklingsarbete och verksamhetsplanering.  Du tar emot förfrågningar och bokningar. I arbetet ingår också vissa administrativt uppgifter som exempelvis fakturahantering, och beställning av varor och tjänster. Tillsammans med övriga på enheten samordnar du verksamhetens externa och interna kommunikation. Du medverkar också i olika arbetsgrupper inom förvaltningen och avdelningen kopplade till driften av besöksmålet.

Kvalifikationer
Du bör ha några års yrkeserfarenhet och då framför allt av att jobba på besöksmål eller museum. Du bör ha akademiska studier i för tjänsten relevanta ämnen som turism och kulturhistoria. Du är utåtriktad med känsla för service och värdskap. Du är kreativ, tar gärna initiativ i arbetet och har lätt för att knyta kontakter.  Att samarbeta med andra är för dig en självklarhet. Eftersom arbetsuppgifterna är flera och omväxlande behöver du vara både flexibel och samtidigt strukturerad.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift med goda kunskaper i svenska och engelska. Språkkunskaper i tyska är meriterande. Du har vana av sociala medier och webbredaktionellt arbete.

Vi kommer att intervjua från och med vecka 14. 

Körkort B är ett krav

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1899
Kontakt
  • Jan Johansson, enhetschef, 070-6590346
Facklig företrädare
  • Jimmy Nilsson, Vision, 0700-207634
  • Eva Edsler, DIK, 0706-482300
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb