Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykosmottagning Väster

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Vill du ha ett varierande och intressant arbete där du tillsammans med övriga teamet får vara delaktig i att utreda, behandla, motivera och aktivera våra patienter? Vill du dessutom vara delaktig i att patienterna får ökade kunskaper om sina sjukdomar, lär sig att hantera sina funktionsnedsättningar och förebygger återfall och uppnår en god livskvalitet? Då kan du vara den sjuksköterskekollega som vi söker till vår arbetsplats!   

Psykosmottagning Väster är en öppenvårdsmottagning inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset för vuxna personer med psykossjukdomar. Vi arbetar enligt metoden R-ACT där vård och stödinsatserna baseras på patientens mål och behov och där närstående ses som en viktig resurs. Vi är ett specialiserat tvärvetenskapligt team med hög kompetens. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, psykologer, hälsopedagog, kuratorer, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt och stimulerande. Vi är ett gott och glatt gäng och vår arbetsplats präglas av god stämning, trivsel och stor hjälpsamhet. På fredagar avslutar vi alltid veckan med en rolig, gemensam aktivitet.

Vi vill att du ska känna dig trygg i din arbetsroll och därför anpassar vi introduktionen efter vad du redan kan och de erfarenheter du har.

Hos oss ges du mycket goda möjligheter till kontinuerlig kunskapsutveckling. Vi erbjuder dig bland annat utbildning i R-ACT-metoden, MI (motiverande samtal) och andra relevanta fortbildningar. 

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att vara Case manager för ett antal patienter och deras närstående. Case managerns centrala roll i RAC-t arbetet (Integrerad psykiatri) omfattar samordning, utredning och behandling. I ditt arbete kommer du att delta i psykiatriska utredningar, identifiera patienternas resurser, behov och lämpliga behandlingsinsatser. Tillsammans med patienterna upprättas vårdplaner med mål som ni arbetar efter, följer upp och utvärderar. Därutöver ingår sedvanliga sjuksköterskeuppgifter bland annat medicinadministrering, provtagning, uppföljning av läkemedelsbehandling och somatisk hälsa. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet. Erfarenhet från psykiatri och/eller specialistutbildning inom psykiatrisk omvårdnadser vi som mycket meriterande. Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter som anhöriga, medarbetare, samarbetspartners från kommunen och vårdgrannar. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. 

Vi kommer att göra urval och kalla till intervjuer löpande under annonseringstiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1816
Kontakt
  • Enhetschef Mickela Larsson, 076-4955122
  • Sektionsledare/Sjuksköterska Caroline Holmbom, 0769-494308
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb