Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningscentrum, Mottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med och göra skillnad för barn och unga vuxna på Ätstörningscentrum? Vi söker dig som är specialistläkare, trivs med att arbeta i team och som eventuellt vill forska på deltid.

På Ätstörningscentrum barn och unga vuxna utreder och behandlar vi patienter med allvarlig ätstörning i åldrarna upp till 25 år. Vi samarbetar i vårdkedja med specialiserad mottagning, dagsjukvård och slutenvård, med kontinuitet som viktigt ledord. Ätstörningscentrum har nyligen tilldelats ett Nationellt Högspecialiserat Uppdrag, och verksamheten har en spännande och utvecklande tid framför sig. På mottagningen bedrivs även forskning, och ett löpande metodutvecklingsarbete för att säkerställa vård av hög kvalitet. Vi söker nu två specialistläkare till vår mottagning.

Vad ingår i arbetet?

Som specialistläkare hos oss blir du en del av ett tvärprofessionellt team med bland annat sjuksköterska, psykolog, dietist, skötare och sekreterare. Vi har ett gott samarbetsklimat och känner ett stort engagemang för våra patienter. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, diagnostisera behandla och följa patienter. Det innefattar också rådgivning till patienter och deras föräldrar. Du kommer att ha ett nära samarbete med slutenvårdsavdelning och dagvårdsenhet. I ditt arbete ingår också att vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. Jourtjänstgöring ingår. Du kommer om du så önskar ha möjlighet att kombinera ditt kliniska arbete på Ätstörningscentrum med forskning på upp till 40 % av din totala arbetstid.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri eller vuxenpsykiatri, alternativt annan specialistutbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har arbetat inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och/eller ätstörningsspecialiserad vård. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har god förmåga att kommunicera på svenska och kan göra sig förstådda i skrift. Din språknivå bör lägst vara C1 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk).

Vi tror att du som börjar som specialistläkare hos oss är trygg i dig själv, empatisk, in lyssnande och kan skapa ett förtroende. Du har inga problem med att själv planera och prioritera i ditt arbete. Hos oss ingår du i ett team och vi tror att du trivs med detta. Du behöver ha lätt för att samarbeta och vara tydlig när du kommunicerar både i det egna teamet och med dina patienter och anhöriga. Vi ser det som positivt att du har ett intresse för att engagera dig i utvecklingsarbete. Vi hoppas att du vill vara med och tillsammans med oss bedriva en ätstörningsspecialiserad vård i toppklass!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1690
Kontakt
  • Sektionschef, Mia Luther, 073-5666344
Publicerat 2023-04-19
Sista ansökningsdag 2023-05-03

Tillbaka till lediga jobb