NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Sektion 1, Avdelning 64

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Avdelning 64
Avdelning 64 är en allmänpsykiatrisk slutenvårdsavdelning. Vården riktar sig mot att hjälpa patienter ur svåra depressionstillstånd med suicidtankar/handlingar, affektiva sjukdomar med psykosbild och svåra kristillstånd.

En liten del av verksamheten riktar sig också mot ECT-behandling där avdelningen har utbildad personal som handhar en del av ECT-verksamheten. Avdelningen vårdar även i liten skala patienter med ätstörningsproblematik i samverkan med ätstörningskliniken. Vi har nyligen påbörjat en studie om ketamininfusioner mot svåra depressiva tillstånd. 

På avdelningen arbetar skötare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och AT-/ST-/överläkare. Vi har även en kurator kopplad till avdelningen. Avdelningen är i uppstart för att bli en utbildningsavdelning.

Arbetsuppgifter
Som teamledare fungerar du som förebild och ansvarar för att leda och utveckla dina medarbetare på ett inspirerande och inkluderande sätt. Du kommunicerar tydligt vad ni ska uppnå tillsammans med medarbetarna, förklarar hur ni ska nå dit och skapar förutsättningar för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du driver förändring tillsammans med medarbetarna. Kompetens, verksamhet och arbetsmiljö utvecklas därför i dialog med dessa, vilket kräver ett lyhört och inkluderande ledarskap där du också tar ansvar för att stärka NU-sjukvårdens rykte som arbetsgivare.

I din roll som teamledare ingår bland annat:

  • Arbetsledning vid vårdenhetschefs frånvaro
  • Tillsammans med chef initiera och genomföra förbättringsarbeten
  • Tillsammans med chef leda utvecklingsarbete och utbildning

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk slutenvård och tidigare erfarenhet som TF chef, chef eller sektions-/teamledare. 

Som teamledare har du förmåga att balansera rollerna som verksamhetsansvarig, ledare och arbetsgivare. Du kan värdera olika alternativ på ett konstruktivt sätt, kan förstå verksamheten långsiktigt och planera strategiskt för att nå uppsatta mål. Som ledare är du bra på att skapa delaktighet och engagemang, samtidigt är du medveten om ditt ledarskap, förstår hur det påverkar andra och är duktig på att kommunicera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1668
Kontakt
  • Ronja Freyholtz, Enhetschef, 010-4350641
Facklig företrädare
  • Eva Strid, Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb