Koncernkontoret, Koncernstab HR, Kompetensförsörjning och arbetsvillkor

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en arbetsrättsjurist till Koncernstab HR som vill arbeta med arbetsrättsliga frågor i VGR. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Rollen som arbetsrättsjurist är mångfacetterad och både strategisk och operativ. Arbetet innebär att ge stöd till förhandlare och strateger på avdelningen samt förvaltningarnas HR- chefer genom rådgivning i arbetsrättsliga frågor och ärenden samt genom att delta i upprättande av styrande dokument och ingå i olika projekt, främst inom HR-området. Uppdraget omfattar även ett ansvar för att driva utbildningsinsatser för HR-medarbetare inom hela VGR och att företräda VGR som arbetsgivare i främst tvisteförhandlingar samt att bereda och föredra ärenden. Arbetet är självständigt och bygger på en dialog och samarbete med kollegor. Vidare ingår omvärldsbevakning kring lag- och avtalsfrågor. Arbetet innebär många kontakter både inom och utom VGR. Du rapporterar till chefen för avdelningen för kompetensförsörjning och arbetsgivarfrågor och till förhandlingschefen.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder en arbetsplats där vi värnar om ett positivt klimat samt verkar för god samverkan både internt och externt. Vi uppmuntrar och tar tillvara idéer samt arbetar gemensamt med att utveckla verksamheten. Hos oss har du möjlighet att självständigt styra över hur du lägger upp ditt arbete och din arbetsdag. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Juridisk kandidatexamen
 • Några års dokumenterad erfarenhet av arbetsrättsliga frågor på central nivå i en större organisation
 • Dokumenterad erfarenhet och kunskap om aktuella regelverk god vana av förhandlingar mycket god förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av att skriva dokument av juridisk karaktär.

Det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation eller inom offentlig sektor i övrigt.
Vi kommer för detta uppdrag att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående inom dina ansvarsområden. Du har en problemlösande analysförmåga med vilja och fallenhet för att hitta konstruktiva lösningar på ett konsultativt sätt där även de arbetsgivarpolitiska frågorna beaktas. Du trivs med att ha många kontakter och har en mycket god förmåga att bygga förtroendefulla relationer och skapa ett gott samarbetsklimat. Om du dessutom är en person med hög integritet och personlig mognad kan det vara just dig vi söker.
Rollen som arbetsrättsjurist förutsätter att du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad, saklig, trygg och kan balansera mellan mod och lyhördhet i dialog och förhandlingar.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg, Borås, eller Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1546
Kontakt
 • Lena Salomonsson, Avdelningschef, Koncernstab HR, 0735-960524
 • Lena Kullander, Arbetsrättsjurist , 0702-229964
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, Saco: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, Saco: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb