Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om tjänsten
Som psykolog kommer du bedriva behandlingsarbete med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk. Du håller planerade och akuta bedömningssamtal. Psykologer utför en viss mängd neuropsykiatriska utredningar och har gott kollegialt stöd för detta i ett erfaret kollegium. Uppgifterna kräver teoretisk och klinisk bredd och skicklighet.

Dina arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina önskemål och intressen i kombination med mottagningens behov. Du kommer att arbeta i ett team bestående av läkare, sjuksköterska, psykologer, socionomer och sekreterare.

Vi för kreativa samtal kollegerna emellan för att bättre förstå och hantera våra uppgifter och för att lära oss. Alla medarbetare som arbetar kliniskt erbjuds mycket goda handledningsmöjligheter. Handledning erbjuds just nu i KBT och i systemisk terapi. 

Arbetsplatsen är i huvudsak förlagd till Alingsås. Det finns goda tågförbindelser med Göteborg och mottagningen ligger på kort gångavstånd från pendeltåget.

Hos oss
Patienter som kommer till vår mottagning ska känna sig mycket väl mottagna, av noggranna och kunniga medarbetare. Vi driver en välfungerande mottagning där vi har hög tillgänglighet och mycket korta väntetider för både nybesök och behandling.

Utvecklingsarbetet är ett gemensamt ansvar. Vi har ambitionen kontinuerligt förbättra arbetssätt och strategier för att effektivt och på bästa sätt hjälpa våra patienter.

Om oss
BUP-mottagningen Alingsås bedriver barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård i Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga. Upptagningsområdet har cirka 20 000 barn och ungdomar i åldern 0–18 år. Mottagningen ligger nära Alingsås sjukhus och tillhör organisatoriskt VO Psykiatri, Södra Älvsborgs sjukhus, Borås.

Vi har ett väletablerat och gott samarbete med barnmottagning, socialtjänster, skolor och med flera andra samarbetspartners inom området.

Regionen har en utbildningsenhet för psykologer där det finns möjlighet att gå delar av specialistprogrammet. Du får också stora möjligheter att här gå interna orienterings- och fördjupningskurser.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har ett intresse för och gärna erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och familjer. Du har ett starkt kliniskt engagemang som du kan reflektera kring, själv och tillsammans med oss andra.

Vi har ett psykodynamiskt, neuropsykologiskt, systemteoretiskt, kognitiv-beteendeterapeutiskt och medicinskt perspektiv i behandlingsarbetet. Du bör kunna röra dig mellan dessa fält i ditt arbete med barnet/ungdomen, dess familj och nätverk.

Vidareutbildningar inom området är meriterande och du är som person intresserad av att läsa och att förkovra dig. Utbildning är allmänt av största vikt och du drivs mot att lära mer. Oavsett erfarenhet och nuvarande kunskap ger vi mycket goda möjligheter till vidareutbildning och förkovran.

Vi lägger stor vikt vid integritet, samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1401
Kontakt
  • Gunlög Hedtjärn, vårdenhetschef, 0730-750344
  • Stina Claesson, vårdenhetschef, 0700-822335
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund , 0707-520739
Publicerat 2023-06-19
Sista ansökningsdag 2023-08-06

Tillbaka till lediga jobb