Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 15 och 28

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du legitimerad sjuksköterska och söker en ny utmaning, eller ska du snart ta din sjuksköterskeexamen? Ortopeden Sahlgrenska kan erbjuda dig som sjuksköterska en fantastisk arbetsplats där du kan utvecklas professionellt oavsett vart du befinner dig i din karriär!

Arbetet som sjuksköterska inom ortopedi är varierande och stimulerande. Du arbetar med pre- och postoperativ omvårdnad i ett tvärprofessionellt team, patientnära omvårdnad varierat med administrativa arbetsuppgifter i ett tätt samarbete med undersköterskor, fysioterapeuter och läkare. Du kommer att kunna tillämpa dina kommunikativa förmågor och du har stor autonomi för ditt arbete inom ramen för arbetstiden.

Ortopeden består av en 7-dygns vårdavdelning samt Ortopedmottagningen som är öppen mån-fre. Patienterna inom verksamheten är huvudsakligen vuxna som genomgår planerad ortopedisk rygg- och tumörkirurgi, men vi vårdar även barn och har akutverksamhet. Avdelningen uppe på vån 8 Blå Stråket 5 är fräsch och nyrenoverad med ett mysigt personalrum och andra lokaler som vi är mycket stolta över.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ortopeden Sahlgrenska kan erbjuda dig en arbetsplats där livslångt lärande och en hållbar arbetsmiljö står i fokus. Vi har en stor mångfald i personalgruppen. Det ser vi som en styrka och även att vi har ett välkomnande klimat och vill att det ska kännas bra för dig som är ny. Har du erfarenhet från ortopedi/kirurgi kan vi erbjuda dig arbete på ortopedimottagning och tjänstgöring 1 av 5 helger där du ingår i en rotation mellan avdelning och mottagning. År du relativt ny i din yrkesroll så kan vi erbjuda dig arbete på vårdavdelning där tjänstgöring 2 av 5 helger ingår. Är du sjuksköterska med lite erfarenhet i yrket och intresserad av att enbart arbeta natt så söker vi just nu även en sjuksköterska för nattjänstgöring. 

Vi kan erbjuda dig:

 • 4 veckors introduktion och mentorskap.
 • Val mellan dag/kväll tjänst på avdelning, alternativt kombinerad tjänst mottagning/avdelning, alternativt enbart nattjänstgöring.
 • Karriärutveckling och kontinuerlig kompetensutveckling.
 • Löneförhandling med individuell lönesättning.
 • Storhelgsschema.
 • Ett öppet accepterande klimat.
 • Utbildningsbefattning (betald utbildning på arbetstid).
 • Möjligheter att delta i forskning.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Vi tror att om du som sjuksköterska får rätt förutsättningar och trivs på arbetet så kommer du bidra till god och säker vård för våra patienter och bidra till en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska.
 • För arbete på ortopedimottagning kombinerat med tjänstgöring 1 av 5 helger krävs minst två års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska.

Meriterande:

 • Specialistutbildning med inriktning mot kirurgi, ortopedi eller barn.
 • Handledarutbildning.
 • Erfarenhet från 1177 och Telia Ace.

Vi tror att du är trygg i dig själv och trivs med att ingå i ett team där arbetsglädje, ett gott samarbete och omtanke om varandra är viktigt. Du uppskattar tydliga rutiner men vet också när du behöver fråga eller be om råd. Ibland uppkommer oplanerade situationer och då kan du anpassa dig efter det, fokusera på rätt saker och göra omprioriteringar i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du komma och träffa oss och se vår fina arbetsplats kan du boka in ett besök för att komma hit och se hur det kan vara att arbeta inom ortopedi! Du kanske vill hospitera en förmiddag? Hör av dig direkt till vårdenhetschef Louise Freytag. Vi kommer intervjua och anställa under annonseringstiden så tveka inte på att söka tjänst redan idag om du är intresserad!

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1292
Kontakt
 • Vårdenhetschef Louise Freytag, 076-1388323
Facklig företrädare
 • Magnus Hansson , 072-1470471
Publicerat 2023-04-11
Sista ansökningsdag 2023-05-21

Tillbaka till lediga jobb