Skaraborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatrin SkaS

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Du är framtiden för oss!

Vi söker nu sjuksköterskor som är intresserade av att arbeta inom vår verksamhet. Hos oss får du som sjuksköterska möjlighet att lära känna patienter på ett helt annat sätt och uppleva situationer som både engagerar och skapar känslor. Det är stunder av både glädje, medkänsla och omsorg som tillsammans med behandlingen innebär skillnad för våra patienter. En verksamhet där vi tillsammans gör skillnad. Välkommen att skapa framtidens psykiatri tillsammans med oss!

Vuxenpsykiatrin på SkaS

Inom vuxenpsykiatrin på Skaraborgs Sjukhus bedriver vi specialistpsykiatrisk vård för personer 18 år eller äldre och verksamheten består både av psykiatrisk slutenvård, öppenvård och rättspsykiatri.

Slutenvårdsavdelningarna är tillsammans med den psykiatriska akutmottagningen och öppenvårdsmottagningen belägna i moderna lokaler på Skaraborgs Sjukhus Skövde. Vi har olika avdelningar inriktade mot beroende, äldrepsykiatri, psykos, akutvård eller patienter med affektiv problematik. Dessutom finns en Rättspsykiatrisk slutenvårdsenhet i Falköping samt öppenvårdsmottagningar i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde.

Till kliniken hör också en Ätstörningsenhet och en LARO-mottagning med nära samarbete med beroendeavdelningen; en hjärnstimuleringsmottagning; bemanning i en psykiatrisk ambulans; äldrepsykiatrisk mottagning och avdelning och flera spännande team inom verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska inom vuxenpsykiatrin ansvarar du för läkemedelshantering samt för bedömning, planering och omvårdnad för den enskilde patienten i samverkan med dina kollegor. Du kan komma att jobba med allt från telefonrådgivning till patientbesök och processutveckling. Hos oss arbetar du i team med flera olika yrkesprofessioner och har alltid patienten i fokus. Vuxenpsykiatrin består av olika avdelningar och mottagningar och har du speciellt intresse för en viss patientgrupp får du gärna meddela det när du ansöker så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose ditt intresse.

Vad erbjuder vi?

 • Ett varierande arbete där du är med och påverkar utvecklingen mot framtidens psykiatri.
 • Goda möjligheter till utbildning och kompetenshöjande insatser.
 • Kollegor med erfarenhet och specialiseringar inom olika områden.
 • Deltagande i tvärprofessionellt teamarbete där alla yrkeskategorier ingår.
 • En nybyggd och behovsanpassad psykiatrimottagning i nära anslutning till psykiatriskheldygnsvård.


Nyutexaminerad? Välkommen!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram.
Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar. Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av psykiatrisk vård och specialistutbildning inom psykiatri är meriterande. Vi ser gärna att du är engagerad, strukturerad, lösningsfokuserad och har en god förmåga till helhetssyn. Du behöver dessutom ha en god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga, ett intresse av att utveckla och utvecklas, samt ett fokus på patientens behov.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Rekrytering och tillsättning pågår löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100 %, 38,15 tim/vecka
Ort Skövde, Falköping, Lidköping eller Mariestad.
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1124
Kontakt
 • Hanna Persic Claesson, EC Psykos, 073-5789052
 • Stefan Björnberg, EC Rättspsykiatri, 070-0852873
 • Adam Carlbo, EC Beroende, 072-2088265
 • Annika Tshibanda, EC PAVA, akuten, 070-0822241
 • Monica Engström, EC mottagning Falköping, 072-9710992
 • Anna Sjöstrand, EC Äldrepsykiatri, 070-0825599
 • Elisabeth Erixon, EC mottagning Skövde, 070-3996982
 • Isabell Larsson, EC mottagning Mariestad, 0501-68342
 • Lena Lindahl, EC mottagning Lidköping, 072-2184399
 • Sofia Lennér, EC Allmänpsykiatri, 073-7025814
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb