Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Ögonmottagning Mölndal

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du utbildad sjuksköterska med erfarenhet av / intresse för forskning? Då har vi tjänsten för dig!

Ögonsjukvården är en forskningsaktiv verksamhet som bedriver forskning inom många områden såsom barnögonsjukdomar, hornhinnesjukdomar, grå och grön starr samt näthinnesjukdomar. Just nu har vi stort fokus på kliniska studier inom ögonområdet, bland annat egna randomiserade kliniska läkemedelsprövningar.

För att bedriva vår forskning på bästa möjliga sätt och utvecklas inom området söker vi nu efter en forskningssjuksköterska. Vi erbjuder en kombinationstjänst där du arbetar ca 50 % som forskningssjuksköterska och ca 50 % som sjuksköterska på Ögonkirurgisk mottagning i Mölndal. Du behöver inte ha arbetat inom ögonsjukvård tidigare. Omfattningen och utformning av arbetet som forskningssjuksköterska kan diskuteras vid tillsättningen. Vi vill hitta ett koncept som passar både dig och verksamhetens behov.

Om tjänsten

Rollen som forskningssjuksköterska innebär både praktiskt och administrativt arbete kring kliniska studier, både inom verksamhetens egna projekt samt kliniska prövningar i samarbete med andra kliniker, nationellt och internationellt. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att rekrytera och informera forskningspatienter, utföra vissa ögonundersökningar, föra studieprotokoll samt delta i planering och genomförande av olika forskningsprojekt, läkemedelsprövningar och andra kliniska studier. Inom verksamheten finns ett stort antal doktorander inom flertalet professioner och möjlighet att själv inleda en forskningsutbildning på sikt kan också diskuteras. Ett varierande arbete som innebär allt från att ha en central roll som studiekoordinator i större kliniska prövningar till omvårdnad och omhändertagande av forskningspatienter och andra ögonpatienter som kommer till vår verksamhet.

Tjänsten kombineras med ca 50% arbete som sjuksköterska på Ögonkirurgisk mottagning Mölndals sjukhus. På vår mottagning arbetar du tillsammans med läkare, ortoptister, optiker, undersköterskor och andra sjuksköterskor. Vi arbetar med patienter som har sjukdomar i ögats främre delar som går att behandla med kirurgi. Patienterna hör huvudsakligen hemma inom katarakt-, cornea och ögonplastikprocesserna och kommer för pre- och postoperativ bedömning. Sjuksköterskan förundersöker för läkarmottagningar samt har egna mottagningar. Vi bemannar även vår preoperativa enhet.

Arbetet sker framför allt dagtid på måndag till fredag men viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Vi har även möjlighet att erbjuda utbildning till ögonsjuksköterska som sedan 2018 är en specialistutbildning.

Om dig

Du som söker är legitimerad sjuksköterska och har helst tidigare erfarenhet av forskning och arbete med kliniska studier och/eller ett starkt intresse av forskning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Utbildning i Good Clinical Practice (GCP) är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten. För att trivas i rollen krävs det att du har ett forskningsintresse. Du är en person som tycker om att arbeta både självständigt och i ett team. Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och flexibel i ditt sätt att arbeta. Du är empatisk samt har ett gott bemötande gentemot patienten och andra kollegor.

Om Verksamheten

Med över 250 medarbetare är vi en av Sveriges största ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men ögonsjukvården bedrivs även på Drottning Silvias Barnsjukhus, Sahlgrenska sjukhuset, Frölunda Specialistsjukhus och på Kongahälla center.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier; sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, ögonsjuksköterskor, kanslister, läkare, koordinatorer, biomedicinska analytiker och fotografer.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/600
Kontakt
  • Vårdenhetschef Anette Erlandsson, 0700206318
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, 031-3430611
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tilbake til ledige stillinger