Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 366

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen skötare till bipolär vårdavdelning!  

Avdelning 366 är en specialistpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning vars primära uppdrag är att vårda personer som befinner sig i ett bipolärt sjukdomsskov. Avdelningen har 14 vårdplatser.

Vi söker dig som är skötare eller undersköterska, gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin eller människovårdande yrken. Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med patienter, anhöriga, kollegor, vårdgrannar, kommun och socialtjänst. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Många i personalgruppen har arbetat länge på enheten. Vi har nu behov av att anställa en ny kollega eftersom en av våra skötare har valt att prova på arbete inom en annan verksamhet.

Vård på avdelning 366

Vården planeras och organiseras utifrån en teamstruktur där patientens individuella vårdbehov står i fokus. Förutom akut och återfallsförebyggande medicinsk behandling anpassas omvårdnadsinsatser utifrån typ av insjuknande; maniskt skov eller depression, och var i själva sjukdomsprocessen patienten befinner sig; akut fas, stabiliseringsfas eller utskrivningsfas.

Avdelningen har ett nära samarbete med bipolärmottagningen, som är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom.

Vad erbjuder vi?

Hos oss finns möjligheter till både individuell utveckling och att vara delaktig i att utveckla avdelningsarbetet. Det pågår just nu flera forskningsprojekt med anknytning till avdelningen. Inom den bipolära vårdkedjan är många av medarbetarna engagerade i såväl undervisning som forskning. Personalgruppen har möjlighet att ta del av detta genom exempelvis föreläsningar, seminarium och workshops.  

Vi värdesätter trygghet för såväl patienter som personal och vi har möjlighet att anpassa introduktionen efter dina behov och tidigare erfarenheter. Vi vet att ett gott samarbete är nyckeln till att skapa såväl god vård som en välmående personalgrupp. Vi arbetar därför aktivt för att upprätthålla en stöttande lärandekultur där vi tar hand om, och lär oss av varandra varje dag.

Arbetsuppgifter

Som skötare arbetar du utifrån en teamstruktur, där du tillsammans med sjuksköterskor, kurator och läkare identifierar och tillgodoser patienternas behov av vård, omvårdnad och stöd.

I det dagliga arbetet ansvarar du för omvårdnaden av inneliggande patienter. Du har ett fördjupat ansvar för de patienter du blivit tilldelad som kontaktperson. Tillsammans med patientansvarig sjuksköterska planerar du för hur omvårdnad och stöd av dessa patienter ska se ut genom sjukdomens olika faser. Du håller vårdande samtal, följer upp omvårdnadsplaner och dokumenterar i patientjournalen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/385
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Viktor Johansson, 031-3438172
Facklig företrädare
  • Kommunal, Beatrice Scherberg, beatrice.scherberg@vgregion.se/076-1142027
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tilbake til ledige stillinger