Folktandvården, Specialisttandvården Skövde

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning, så också inom Parodontologi. I samarbete med olika universitet och högskolor satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Specialiteten Parodontologi är organiserad under Specialisttandvården i Skövde, tillsammans med specialiteterna Bettfysiologi, Endodonti, Oral protetik, Orofacial medicin och Pedodonti. Kliniken finns i nya lokaler på Skaraborgs Sjukhus (SKaS) i Skövde. Skövde är en stad under tillväxt och med goda pendlingsmöjligheter.

Samtliga ovanstående odontologiska specialiteter tillsammans med Käkkirurgi är representerade på samma våningsplan, förutom ortodonti som finns centralt i Skövde. De olika specialiteterna samarbetar ingående kring patienter i olika vårdkedjor, tillsammans med Odontologisk radiologi som finns på SkaS Skövde. Som helhet arbetar ca 50 personer med specialisttandvård i Skövde. 

Klinikens huvudsakliga uppdrag är att behandla patienter på remiss. En del av uppdraget ägnas också åt konsultationer till och i allmäntandvården både genom fysiska samt digitala möten. Inom specialiteten parodontologi arbetar sex medarbetare, varav två tandhygienister. Kliniken arbetar uppgiftsväxlat där hela teamet arbetar för en god vård som för oss innebär hög kvalitet och gott bemötande.

Arbetsuppgifter
Specialisttandläkarens arbetsuppgifter är att ge högkvalitativ vård av remisspatienter, ge stöd till vårdgivare i form av konsultationer och utbildning. Möjligheten att bedriva forsknings- och utvecklingsprojekt kan erbjudas om verksamheten tillåter. Att vara ämnesföreträdare för sin specialitet kan ingå i uppdraget. Vi ser gärna att du är intresserad av klinisk handledning.

Kvalifikationer
Specialistexamen i parodontologi. Även ST-tandläkare i slutet av sin utbildning är välkomna att söka.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/271
Kontakt
  • Carl-Otto Brahm Klinikchef, 010-4419190
Facklig företrädare
  • TT Carina Bergman, 010-4417190
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb