Konsulttjänster, Mölndal


Vi är en intern konsultorganisation inom Västra Götalandsregionen som erbjuder konsulttjänster inom olika kompetensområden. Vårt mål är att bidra till regionens utveckling genom att stödja kärnverksamheten. Nu söker vi en konsultchef för våra tjänsteområden Administrativ konsultservice samt Event & möten. Är du den vi letar efter?

Arbetsuppgifter

Som konsultchef leder du och har personalansvar för en enhet bestående av ca 25 konsulter. Du ingår i ledningsgruppen för område konsulttjänster där vi tillsammans arbetar för att kontinuerligt utveckla våra tjänster och medarbetare i syfte att möta våra kunders befintliga och kommande behov.

Du ansvarar för att bemanna kunduppdrag, rekrytera rätt kompetens samt utveckla dina medarbetare. Du har kontakt med våra kunder och partners, som består av olika verksamheter inom VGR. Du identifierar deras behov samt säkerställer att vi har rätt kompetens och förmåga att leverera. Tillsammans med VGR’s verksamheter, dina kollegor och medarbetare utvecklar du också vår verksamhet, vår kompetens och vår förmåga i linje med identifierade behov.

Du arbetar med fokus på en tillitsbaserad kultur i linje med VGR’s värderingar. Du motiverar, utvecklar och entusiasmerar dina medarbetare så att ni tillsammans uppnår goda resultat. Du har ansvar för personal, verksamhet och ekonomi för din enhet.  

Kvalifikationer

Du har:

 • examen från universitet, högskola eller motsvarande samt några års erfarenhet som konsult eller konsultchef i en professionell konsultorganisation
 • erfarenhet av att framgångsrikt rekrytera och utveckla olika kompetenser
 • erfarenhet av att utveckla befintliga och nya kundrelationer i syfte att identifiera och möta behovet av konsultstöd
 • god förståelse för dynamiken i större organisationer, gärna med erfarenhet från offentlig sektor och politiskt styrda organisationer.

För att bli framgångsrik som konsultchef hos oss, vet vi att du behöver ha viljan och förmågan att arbeta både strategiskt och operativt. Du är en person som inger förtroende och har lätt för att skapa och bibehålla goda och långsiktiga relationer. Du behöver också ha en hög kommunikativ förmåga och få med dig andra, men likväl ha förmågan att anpassa dig i takt med att våra kunders behov ändras. I ditt chefskap har du förmåga att arbeta i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är:

 • Värdegrundsbaserat
 • Mål- och resultatorienterat
 • Kommunikativt
 • Utvecklingsorienterat

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett roligt och varierat jobb där du får inblick i många olika verksamheter inom Västra Götalandsregionen. Du får möjlighet att göra skillnad på riktigt genom att vara med i vårt arbete för att stödja regionens olika verksamheter i deras viktiga uppdrag. Med våra kunders mål i fokus samarbetar vi och hittar lösningar för att nå gemensamma mål.
Hos oss får du möjlighet att fortsätta utveckla ditt chef- och ledarskap. Vi jobbar förstås tillitsbaserat och du ges stor frihet att lägga upp ditt arbete självständigt utifrån gemensamma strategier och mål.

Rekryteringsprocessen

För frågor som rör tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Monika Ekström. 

Vi använder oss av personlighets- och arbetskapacitetstester som en del av processen.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/167
Kontakt
 • Monika Ekström, Områdeschef, 076-1360598
Facklig företrädare
 • Birger Hedqvist Kumlander, Ledarna, 070-7850012
 • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb