Skaraborgs Sjukhus, Bild och Funktionsmedicin Radiologi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Är du legitimerad röntgensjuksköterska eller har du till sommaren 2023 läst minst två terminer på röntgensjuksköterskeprogrammet? Då är du varmt välkommen till oss på Bild- och funktionsmedicin!

Beskrivning

Verksamhetsområdet består av radiologi, nuklearmedicin och interventionscentrum (IVC). Verksamheten bedrivs vid sjukhusen i Skövde, Lidköping, Mariestad och Falköping. Årligen utförs på de fyra avdelningarna ca 150 000 undersökningar.

Inom Radiologi SkaS arbetar vi med avancerad MRT-, datortomografi -, ultraljuds- och konventionell radiologisk diagnostik samt avancerad interventionsdiagnostik och behandling. I Lidköping och Skövde bedrivs verksamheten med dag- och jourverksamhet. På våra avdelningar i Falköping och Mariestad endast dagverksamhet.

Hösten 2023 flyttar vår akutradiologiska verksamhet till SkaS Skövdes nya akutblock som är en nybyggnation på 40 000 kvadratmeter. Här samlokaliseras vi med akutmottagningen, ambulansintaget och ambulanshelikoptern. Här finns även högteknologiska operationsavdelningar med två hybridsalar utrustade med robot för intervention, samt pre- och postoperativa avdelningar, en sterilteknisk enhet och en intensivvårdsavdelning. Det färdiga resultatet blir ett modernt akutsjukhus med goda förutsättningar att ta hand om framtidens ökande patientflöden. Med större ytor finns det gott om plats för ny medicinsk och teknisk utrustning vilket förbättrar vården och ger personalen en bättre arbetsmiljö. Som röntgensjuksköterska hos oss kommer du att arbeta omväxlande på nya akutröntgen och centralröntgen.

Läs mer om BFM vid Skaraborgs sjukhus här:
Vill du också jobba hos oss? - Skaraborgs Sjukhus (vgregion.se)

Din roll

Som röntgensjuksköterska hos oss arbetar du med varierande och lärorika arbetsuppgifter inom olika modaliteter. Vi har ett brett undersökningspanorama på olika modaliteter med allt från konventionell röntgen till mer avancerade undersökningar på både barn och vuxna. Vi kan därför erbjuda dig stora möjligheter att utvecklas vidare inom ditt yrke, vilket vi värdesätter.

Har du läst minst två terminer på röntgensjuksköterskeprogrammet kan du jobba som röntgenassistent hos oss. Beroende på hur långt du kommit i din utbildning och tidigare erfarenheter och kompetens får du arbeta med varierande och lärorika uppgifter inom olika modaliteter. Du har en viktig roll och som exempel så hjälper du patienten in och ut från undersökningen och stöttar patienten under undersökningen vid behov. Du arbetar tillsammans med röntgensjuksköterska på de olika röntgenlabben och assisterar läkare på ultraljud. 

Du kommer få en arbetsplatsnära introduktion för att känna dig trygg på jobbet och få en riktigt bra start!

För dig som är färdigutbildad röntgensjuksköterska när sommaren kommer finns det goda möjligheter till förlängning och tillsvidareanställning efter sommarjobbet. 

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är en person som bidrar med engagemang och glädje till vårt team. Du har lätt för att samarbeta, är noggrann och är ansvarstagande i ditt arbete. Vi söker dig som är lösningsorienterad, flexibel samt intresserad av teknik och utveckling. För att trivas bör dina grundvärderingar stämma överens med våra – respekt för individen med patienten i fokus.

Övrigt

När du söker jobbet vill vi be dig att ange eventuell praktik och arbetslivserfarenhet. Vi vill också be dig skicka in betygshandlingar som styrker att du är behörig. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Har du frågor kring vår verksamhet eller undrar hur enheten ser ut? Då är du varmt välkommen på ett besök eller auskultering.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2022-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde, Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10091
Kontakt
  • Andreas Linden, enhetschef Skövde, 0736521920
  • Elisabeth Ivarsson, enhetschef Skövde, 0721433961
  • Pia Orvestad, enhetschef Lidköping, 0721457816
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
  • Kommunal, 0500-478300
Publicerat 2022-12-22
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb