Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Tarmsviktscentrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Tarmsviktcentrum (TSC) är en relativt nybildad enhet som nu etableras allt mer, inte minst genom att det står klart att vi kommer att ansvara för Nationell Högspecialicerad Vård (NHV) inom sviktande tarmfunktion. Detta kommer också att innebära samarbete med övriga vårdgivare i landet som bedriver vård med inriktning på tarmsvikt. Vi omhändertar patienter med olika sjukdomstillstånd som leder till sviktande tarmfunktion och i de flesta fall behov av någon form av artificiellt nutritionsstöd. Centrumbildningens syfte är att samla specifik tvärprofessionell och multidiciplinär kompetens bestående av läkare, dietister, sjuksköterskor och andra kompetenser i öppenvård och slutenvård. I rollen som sjuksköterska/koordinator ansvarar man för planering och samordning av patientens vårdbehov och har därmed ett mycket stimulerande och självständigt arbete inom teamet. Vi har också ett nära samarbete med övriga enheter inom sektionen för gastroenterologi & hepatologi, liksom med transplantationscentrum och barnsjukhuset samt kirurgi på Östra sjukhuset. 

Patientgruppen, som är relativt liten till antalet, har ett stort behov av omhändertagande i ett tvärprofessionellt team i en komplex sjukdomssituation. Vi har etablerat en välfungerande vårdmodell som vi fortsätter att utveckla. Vi ser stora möjligheter att fortsätta skapa värdefulla samarbetsytor mellan slutenvård och våra enheter inom öppenvården. Forskning är en självklar del och är integrerat med den kliniska verksamheten. Ytterligare utveckling av vården för denna patientgrupp innebär bl. a. utbildning för patienter så att de kan bli mer självständiga och själva sköta en del av sin vård i hemmet, såsom skötsel av parenteral nutrition, vilket sjuksköterska/koordinator ansvarar för. Fokus är att patientens livskvalitet ska bli så god som möjligt trots den sviktande tarmen och malnutritionsrisken.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna för sjuksköterska/koordinator på TSC innebär ett mycket självständigt arbete och skiljer sig i stora delar från arbete inom traditionell mottagningsverksamhet. Det finns goda förutsättningar att bedriva en personcentrerad vård då man utvecklar en professionell relation med patienter som följs polikliniskt under många år. Specifika arbetsuppgifter består i att administrera parenterala läkemedel, hantera intravenösa infarter såsom CVK, omhänderta och ge råd till patienter via telefon samt vid fysiska besök med fokus på den parenterala behandlingen, specifika behov och läkemedel. Utöver detta även att förskriva hjälpmedel samt medverka i aktuell forskning på enheten. I situationer då man behöver rådgöra med en kollega är förutsättningarna för detta goda med såväl andra sjuksköterskor på enheten som med läkare och övriga kompetenser.

Vi söker dig som;

- Vill arbeta i ett multiprofessionellt högspecialiserat team

- Vill ha ett stimulerande, självständigt och omväxlande arbete

- Vill bidra till den fortsatta utvecklingen av NHV, klinisk verksamhet och forskning på Tarmsviktcentrum.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet inom gastroenterologisk vård, mottagningsverksamhet eller motsvarande. Meriterande om du har förskrivningsrätt, är självständig i ditt arbete och har erfarenhet av arbete i forskningsprojekt.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9088
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Gisela Ringström, 031-3428069
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 031-3421000
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-18

Tillbaka till lediga jobb