Sjukhusen i väster, Psykiatri, Psykiatrimottagning Ale

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Psykiatrimottagning Ale är en progressiv enhet som arbetar hårt för att verksamheten skall erbjuda bästa möjliga evidensbaserade behandlingar till våra patienter, samt en modern arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi har god bemanning, korta väntetider och hoppas på en trevlig och kompetent kollega till vår enhet.

Välkommen!

20 minuter till Göteborg
Psykiatrimottagning Ale ligger i Älvängen, 20 minuter med pendeltåg från Göteborg. Vi är en allmänpsykiatrisk mottagning och har patienter med varierande diagnoser såsom bipolär sjukdom, ADHD, komplicerade ångest- och depressionssjukdomar med mera. Enheten är välfungerande och har hög tillgänglighet till både behandling och utredningar. Vi ligger också långt fram rörande digitalisering, vilket bidrar till en bättre vård. Mottagningen tillhör Kungälvs sjukhus där vi också har DBT- och ätstörningsteam samt slutenvård.

Arbetsmiljön
Vi vill att arbetet skall vara spännande, men också att det skall gå att kombinera med ett hälsosamt liv. Därför erbjuder vi stora möjligheter till anpassade arbetstider samt distansarbete. Som sjuksköterska har du möjlighet till distansarbete en dag per vecka. Vi är en välfungerande enhet med god stämning i personalgruppen. Enheten arbetar mycket med utveckling och vi vill att du som söker har en drivkraft att vara med och förbättra vården. Vi tror på en tillitsbaserad vård där du som medarbetare styr mycket över hur dina arbetsuppgifter skall organiseras. Enheten har totalt sju sjuksköterskor.

Modern vård
Då vi är en specialistpsykiatrisk enhet skall de behandlingar vi erbjuder vara i utvecklingens framkant, och som sjuksköterska hoppas vi att du är intresserad av att hjälpa oss att utveckla dessa. Grundläggande för verksamheten är att skapa långvariga förtroendefulla relationer med patienterna. Kontakterna sker i fysiska möten eller förmedlat via digitala besök.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar i multiprofessionella team bestående av sjuksköterskor, läkare, kurator, psykolog, fysioterapeut, arbetsterapeut och sekreterare. Teamarbetet är väl utvecklat och var och en bidrar med sin unika kompetens. Som sjuksköterska innebär det att du ansvarar du för omvårdnadsperspektivet både i team och i patientens vård. På mottagningen har du en självständig roll, men alltid i tät samverkan med övriga medarbetare i teamet och i sjuksköterskegruppen. Du kommer träffa patienter individuellt i samtal och för behandlingsuppföljning.

Kvalifikationer
Sjuksköterskelegitimation. Specifik utbildning inom behandling såsom kognitiv beteendeterapi, motiverande intervju, missbruksbehandling och liknande är meriterande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom verksamhet Psykiatri.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Älvängen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7063
Kontakt
  • Johan Lidén, enhetschef, 0708-171733
Facklig företrädare
  • Anders Karlsson, Vårdförbundet, anders.m.karlsson@vgregion.se
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-31

Tillbaka till lediga jobb