Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering

Vill du vara med och bidra till att vidareutveckla ett hållbart samhälle med trygghet och tillväxt? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Som IT-strateg är du med och påverkar framtiden inom IT. Med nyfikenhet, engagemang och teamkänsla utmanar, utvecklar och möjliggör IT för regionen, invånarna och medarbetarna.

Ditt uppdrag
Vi söker en IT Strateg som med stor samarbetsförmåga, eget driv, hjärta och hjärna vill utvecklas och utveckla oss. Du kommer vara ansvarig för avdelningen IoC:s strategier kring upphandlingar och även sätta en ny struktur kring detta för att möta framtidens digitalisering inom VGR.

Du är med och ser till att den teknik och de lösningar som tas in matchar vår IT-miljö, är säker och hållbar över tid. Du kommer arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen och där vi står inför utmaningen att gå från gamla till nya verksamhetssystem. I takt med detta kommer du att vara en viktig del i vår utveckling.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss finns engagemang, vilja och mod, handlingskraft, framtidstro samt en stor portion humor. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter på en målorienterad, förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen och skapa mervärde för verksamheten. Vi strävar efter att ligga i framkant, och viljan att förändra och förändras är stor. 

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Vem är du?
För att lyckas i din roll tror vi att du har en relevant högskoleutbildning eller kompetens som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med IT-strategiska frågor och/eller verksamhetsutveckling baserad på IT. Du har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta på strategisk nivå och flerårig dokumenterad erfarenhet av privata och offentliga upphandlingar.

Du har god samarbetsförmåga, ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt och kan motivera kollegor att arbeta åt samma håll. Du är affärsmässig, ansvarstagande och van vid att strukturera dina arbetsuppgifter så att de kommer i mål. Du agerar på ett förtroendeingivande sätt och har ett professionellt bemötande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och är bekväm med att genomföra presentationer för såväl mindre som större grupper. Du anpassar din kommunikation efter målgrupp och sammanhang.

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner och verksamhet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6906
Kontakt
  • Marcus Alsing, 070-3399075
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv. Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 0738-048765
Publicerat 2022-09-06
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Tillbaka till lediga jobb