Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ortopedi, Forskningsenhet

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du biolog, BMA (Biomedicinsk analytiker) eller har en liknande bakgrund med ett stort forskningsintresse och erfarenhet av laborativt arbete med olika cell och molekylärbiologiska metoder. Vill du vara med och påverka och utveckla vår verksamhet framåt? Då kanske denna tjänst är något för dig!

Om Verksamhet Ortopedi

Inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är vi med cirka 500 medarbetare landets största vårdgivare inom ortopedi. Vi bedriver läns- och regionsjukvård och har även flera nationella uppdrag. Inom verksamhetsområdet Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten. Vi utför akuta och planerade operationer och behandlingar. Vi tar emot och behandlar patienter från hela Sverige inom specialområden som fot-, rygg-, protes- och artroskopisk kirurgi.

Vi har strävan att ge god vård av hög kvalitet och bedriva högkvalitativ forskning, utveckling och utbildning. Vår verksamhet bedrivs till största delen på Mölndals sjukhus men finns även på Drottning Silvias barn-och ungdomssjukhus och på Sahlgrenska sjukhuset. Ortopedin vid SU har lång forskningstradition och är internationellt mycket framstående inom flera kliniska områden såsom senskador, proteskirurgi och degenerativa ryggsjukdomar.

Forskningsenheten är belägen i det nybyggda R-huset på Mölndals sjukhus med lokaler anpassade för forskning, utbildning, innovation och utveckling (FoUUI). Här finns bland annat laboratorier för gång-och rörelseanalys, biomekanisk testning, medicinsk cellbiologi och biokemi. Just nu förbereds ett samarbete med Chalmers kring bland annat biomekatronik, neurorehabilitering och smärtforskning. Närheten och samarbetet med den kliniska verksamheten på Mölndals sjukhus är en fantastisk möjlighet, liksom närheten till Institutionen för kliniska vetenskaper vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet som finns i samma hus.

Vi arbetar med kliniska frågeställningar som vi försöker svara på med kliniska prövningar eller olika experimentella modeller.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vill du vara med och bygga upp den experimental ortopediska forskningen på vår forskningsenhet? Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete i en translationell forskningsmiljö med nära koppling till kliniken.

Tjänster är en tidsbegränsad projektanställning till 2023-12-31 med goda möjligheter till förlängning efteråt.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Du kommer att arbeta i ett molekylärbiologiskt forskningslabb och arbeta med både cellodling och olika typer av patientmaterial. Analyserna kommer att utvärderas med olika biokemiska analysmetoder, som till exempel flödecytometri, real-tids PCR, microarray, western blot, ELISA och immunohistokemi eller med biomekaniska tester. Tjänsten inkluderar cellodling med primära senceller med ett stort fokus på att använda en 3D modell för cellodling. Det kan bli aktuellt att även leda egna försök med allt från försöksplanering till medförfattande av manus och statistiska analyser. Självständighet premieras.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad biolog, BMA eller liknande. Du förväntas kunna bedriva experimentell forskning. Doktorsexamen inom medicin/Naturvetenskap eller minst ett par års forskningserfarenhet är meriterande. Arbete med genexpressionsanalyser, flödescytometri, avancerad cellodling (primära celler), immuno-färgning är ytterst meriterande. Även erfarenhet av proteomics eller Crispr-Cas9 metodologi är också meriterande. Tidigare erfarenhet av molekylärbiologisklaboratoriearbete i sjukhusmiljö är meriterande. Anställningen kräver goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Vi tror att du:

  • Har god förmåga att samarbeta i grupp men också att självständigt planera och strukturera ditt arbete.
  • Är nyfiken, engagerad och lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete och resultat.
  • Är kvalitetsmedveten och har en vilja att arbeta med ständiga förbättringar.
  • Har lätt att förstå och ta till dig nya arbetssätt, har ett gott bemötande och en positiv inställning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5537
Kontakt
  • Enhetschef, Pernilla Eliasson, 072-1463213
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hanson, 073-3314942
Publicerat 2022-07-01
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Tillbaka till lediga jobb