Södra Älvsborgs sjukhus, VO neurologi, rehabilitering och nära vård

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Vill du vara med och forma framtidens vård för sköra äldre med fokus på det sammanhållna vårdsystemet? Här kommer teamet få goda förutsättningar att vara med och skapa ett nytt sätt att arbeta utifrån din spetskompetens. Vårt mål är att nå en hållbar arbetsplats med vård i toppklass.

Om vårdavdelning för sköra äldre
Omställning av vården innebär förändrade arbetssätt, därmed kommer vi öppna en ny vårdavdelning för sköra äldre. Sköra äldre behöver omhändertas på bästa sätt efter deras specifika behov och vi kommer därmed tillsammans skapa nya arbetssätt och rutiner som är anpassade efter målgruppen. Detta kommer vi göra utifrån evidens och i samarbete med forskare från Chalmers och Göteborgs Universitet.

Vårdavdelning för sköra äldre ska ha en tydlig inriktning mot geriatrisk vård och vården ska präglas av personcentrering och ge patienterna en sammanhållen god och nära vård. God samverkan med interna och externa vårdaktörer är en förutsättning för att få en sammanhållen vårdkedja genom hela vårdförloppet med god kvalitet.

Nedan är våra fokusområden i öppnandet av vårdavdelningen för sköra äldre:

  • en vård i toppklass till våra sköra äldre
  • det sammanhållna vårdsystemet
  • personcentrerat arbetssätt
  • en hållbar arbetsplats

Våra sköra äldre har ett stort omvårdnadsbehov vilket gör att vi kommer ha en bemanningsmodell som ger goda förutsättningar att nå vårt mål. Vi kommer arbeta utifrån rätt använd kompetens vilket innebär att vi exempelvis planerar för extra mycket stöd från Regionservice men även att varje yrkeskategori ska få goda och trygga förutsättningar att utföra sitt arbete. I satsningen kommer vi även skapa möjlighet till utveckling och hållbart chef- och ledarskap då vi tror att det är grunden för en hållbar arbetsplats.

Om våra lediga tjänster
I denna tjänst kommer du få möjlighet att vara med och bygga upp och utveckla vår nya vårdavdelning samtidigt som du kommer få tid till att arbeta med din egen utveckling. Exakta arbetssätt är inte klara utan det är precis som vi skrev ovan något som vi tillsammans kommer arbeta med att skapa. Däremot finns det två klara fokusområden som vi kommer arbeta mot. Det första fokusområdet är samverkan med andra vårdgivare. Samverkan innebär planering och organisering av de insatser som patienten behöver i hemmet. Detta behöver ske i enlighet med de överenskommelser och rutiner som finns framtagna för samverkan mellan olika huvudmän med olika ansvarsområden. Det andra fokusområdet är personcentrerat arbetssätt med fokus på vad individen själv önskar för att uppnå livskvalité. Detta arbete kommer utgå från att omhänderta patienten utifrån ett helhetsperspektiv: fysiskt, psykiskt, socialt, existentiellt och utifrån patientens egna resurser.

Tjänsterna är nattjänster och när du arbetar natt inom VGR får du förhöjt ob-tillägg med 100%.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vill arbeta med sköra äldre i framtidens vårdmiljö. Det är meriterande med erfarenhet från olika vårdgivare och vårdnivåer men även om du har erfarenhet av att samverka mellan vårdgivare och arbetat i IT-systemet SAMSA. Har du erfarenhet av att utveckla eller arbetat med patientsamverkan meriteras det.

Som person är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt, då arbetet präglas av god samverkan. Sköra äldre har ett stort omvårdnadsbehov vilket gör att vi värdesätter ett gott bemötande som präglas av empati och lyssnande. I och med att vi kommer bygga upp en ny avdelning och arbeta med att hitta nya arbetssätt tycker vi det är viktigt att du är nyfiken, utvecklingsinriktad, modig och att du vågar pröva och pröva igen.

Bifoga gärna yrkeslegitimation i din ansökan.

Kliniskt basår

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att auskultera på olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer via länken: Kliniskt basår för nyexaminerade sjuksköterskor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5247
Kontakt
  • Sara Lundqvist, vårdenhetschef, 0700-822619
Facklig företrädare
  • Ulrika Olofsson, Vårdförbundet, 033-6161965
Publicerat 2022-08-15
Sista ansökningsdag 2022-09-30

Tilbake til ledige stillinger