Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Nationella Navelsträngsblodbanken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Är du barnmorska med erfarenhet från förlossningsverksamhet? Vill du arbeta i en liten arbetsgrupp, med stort engagemang och arbetsglädje? Då kan Nationella Navelsträngsblodbanken vara något för dig. Hos oss arbetar du i nära samarbete med förlossnings- och operationspersonal samt blivande föräldrar. 

Om verksamheten 

Nationella Navelsträngsblodbanken är den enda av sitt slag i Sverige och är förlagd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset där insamling, bearbetning och förvaring av navelsträngsblod sker. Insamlingen sker vid förlossningskliniken på Östra Sjukhuset där du kommer vara placerad.

Nationella Navelsträngsblodbanken är en del av Klinisk Immunologi och transfusionsmedicin som tillhör område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Navelsträngsblodet som samlas in innehåller blodstamceller och kan användas vid behandling av svårt sjuka patienter, både nationellt och internationellt. Detta sker genom transplantation av stamcellerna som behandling av till exempel leukemi eller svåra medfödda immunbristsjukdomar.

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du mycket med att informera blivande föräldrar om möjligheten att donera navelsträngsblod och om hur detta går till. Du bedömer och godkänner hälsodeklaration inför tillvaratagande av navelsträngsblodet, och samlar in blodet i samband med förlossningen. Du arbetar även med att informera mödravården och andra personalgrupper inom sjukhuset om Nationella Navelsträngsblodbankens arbete.

Hela vår verksamhet är internationellt ackrediterad av JACIE och FACT vilket ställer höga krav på systematiska arbetssätt, spårbarhet och dokumentation.

Tjänstgöringen är förlagd till dagtid samt eventuellt kvällar/ vissa söndagar i framtiden.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska. Erfarenhet från förlossnings- och operationsverksamhet är meriterande. För att trivas hos oss behöver du vara noggrann, strukturerad, flexibel och lyhörd, samt ha en god kommunikativ förmåga då du arbetar med blivande föräldrar i ett stressat och känsligt skede. Du är bra på att samarbeta, men har också förmågan att självständigt planera och utföra ditt arbete. En del av arbetstiden läggs på administrativt arbete och dokumentation och därför tror vi att det är naturligt för dig att arbeta på ett noggrant och kvalitetssäkert sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8402
Kontakt
  • Lisa Lagerlöf, enhetschef, 072 - 221 19 01
Facklig företrädare
  • Mike Pakioufakis, Vårdförbundet, 031 - 342 17 46
Publicerat 2022-02-07
Sista ansökningsdag 2022-02-21

Tilbake til ledige stillinger