Förvaltningen för kulturutveckling, Område 2, Vitlycke museum

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Om Vitlycke museum

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecentrum för världsarvet Tanums hällristningar och ligger i närheten av Tanumshede. Museet är ett internationellt besöksmål och har verksamhet både utomhus vid hällristningarna, i Bronsåldersgården och inne i byggnaden. Vitlycke museum är säsongsöppet april t.o.m oktober. I vårt uppdrag ingår bl.a. att utifrån världsarvskonventionen och hällristningarna arbeta med information, program, visningar och kunskapsutveckling.

Vår programverksamhet ska göra det lätt att lära känna och få veta mer om hällristningarna och öka tillgängligheten till världsarvet, och museet fungerar därmed som en besöksportal för världsarvet. Utgångspunkten är i bronsåldern och hällristningsbilderna, men spänner över en 8 000 år lång epok av mänsklig närvaro i världsarvsområdet. Vi eftersträvar det genuina och att skapa en känsla av gemenskap i vår verksamhet, och arbetar under den kommande perioden aktivt med att utveckla vårt kärnkunskapsområde.

Arbetsuppgifter

Som vaktmästare är du en viktig del i museets verksamhet och bidrar till besökarnas helhetsupplevelse av museet. Du ingår i ett arbetsteam som ser till att skapa en vacker, trivsam och funktionell miljö i och utanför museet. Dina huvuduppgifter är att sköta grönområden, parkering, vägar och stigar i anslutning till museet, att hålla rent, sköta underhåll och reparationer av byggnader och utrustning. I arbetet ingår mindre och större uppgifter som uppstår vid behov, såväl planerade som akuta insatser. Kontakt med andra organisationer, leverantörer och kunder kan förekomma. Delar av arbetet är fysiskt krävande. Tjänsten kommer att innebära arbete på kvällstid och helger.

Kvalifikationer

 • Röjsågskörkort (RA, RB*)
 • Körkort B
 • Allmän maskinvana (jordfräs, lövsug mm).

* (Till den som kallar till intervju – detta här efter asterisken ska ej stå i annonsen förstås): Sökande som kallas till intervju ska ombedas att ta med och uppvisa sitt röjsågskörkort.

Meriterande

 • Traktor- och ATV-vana
 • Erfarenheter inom entreprenad, snickeri/bygg, skogsarbete, trädgårdsarbete, tidigare vaktmästaretjänst och eller fastighetsskötaretjänst
 • Djurvana
 • Grundläggande kunskaper i Office-paketet
 • Dokumenterad erfarenhet av ett gott serviceinriktat bemötande
 • Intresse av och kunskap om forntid och kulturhistoria

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, är självgående och är bra på att ta egna initiativ. Vi värdesätter också att du är van vid att erbjuda en god service till besökare och gäster och att du har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du trivs med ett högt tempo och varierade arbetsuppgifter. Du är flexibel och beredd att ändra arbetsuppgifter vid spontana behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Under april sker introduktionsvecka samt viss bemanning helger. Detta sker genom timanställning, och du som sökande förväntas kunna arbeta på museet även i april.

Vi strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2022-08-21
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 27 juni 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % under perioden 2022-06-27 till 2022-08-21
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8097
Kontakt
 • Christian Mühlenbock, 0700-20 78 31
Facklig företrädare
 • Eva Edsler. DIK, 0706-48 23 00
 • Jimmy Nilsson, Vision, 0700-20 76 34
Publicerat 2021-12-17
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Tilbake til ledige stillinger