Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande verksamhet som präglas av forskning och utveckling!

Din nya arbetsplats?

Verksamhetsområde Klinisk kemi, en del av Regional laboratoriemedicin som är organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna med cirka 600 medarbetare. Tillsammans utför vi drygt 17 miljoner analyser per år och förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet.

Utöver basutbudet av kliniska kemikaliska analyser har laboratoriet specialdiagnostiska områden inom bland annat metabola sjukdomar, neurokemi, hematologi, endokrinologi, koagulation och toxikologi/läkemedel. Verksamheten har ett nära samarbete med Göteborgs Universitet gällande både forskning och undervisning. För närvarande är vi drygt 24 läkare inom verksamhetsområdet och vi söker nu ytterligare en specialist i Klinisk kemi som vill vara med och utveckla den regionala kliniska verksamheten och även framtidens diagnostik genom forskning.

Om arbetet

För dig som börjar hos oss finns möjlighet att delta i all vår verksamhet som generalist eller inom ett valt medicinskt ämnesområde. Det finns goda möjligheter till forskning tack vare att Klinisk kemi på SU har en lång tradition av framgångsrik forskning och utveckling inom fältet. I tjänsten ingår ett medicinskt ledningsuppdrag inom en definierad medicinsk diagnostisk process. Förutom den kliniska tjänstgöringen deltar du i jourverksamhet samt relevanta bedömningsscheman. Eftersom vi är en universitetsklinik kommer du att delta i undervisning av läkare, biomedicinska analytiker och studenter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i Klinisk kemi eller ett närliggande specialistområde som bedöms som lämpligt, alternativt ST-läkare i slutfas på ST-tjänstgöring. Meriterande är om du har särskilt intresse av och kompetens inom medfödda metabola sjukdomar.

Som överläkare/specialistläkare hos oss är samarbets- och ledarförmågan extra viktigt. Självklart har du ett intresse och engagemang i att vara med i den kontinuerliga utvecklingen av verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vid ansökan ser vi gärna att du bifogar bevis om läkarexamen, svensk läkarlegitimation samt bevis om specialistkompetens.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg med möjlighet till skrivplats i Kungälv, Trollhättan eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8042
Kontakt
  • Suzanne Iverson Hemberg, verksamhetschef , 070 - 085 27 85
  • Lars Palmqvist, överläkare, 070 - 082 36 12
Facklig företrädare
  • Göran Oleröd, GLF, 031 - 342 78 74
Publicerat 2021-12-07
Sista ansökningsdag 2022-02-09

Tilbake til ledige stillinger