Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår vision är att bli Sveriges ledande rättspsykiatriska klinik och för att nå dit behöver vi dig som sjuksköterska!

Om oss

Verksamhet Rättspsykiatri startar nu en sjuksköterskeenhet.   

Sjuksköterskegruppen är en central och viktig aktör i den fortsatta utvecklingen av den rättspsykiatriska vården. Vi ser stora fördelar med att nu starta en enhet där du som sjuksköterska tillsammans med dina kollegor får förutsättningar att fokusera på omvårdnadskvalitet. Ni får möjlighet att arbeta med yrkesspecifika frågor och verka för kompetensutveckling i verksamheten.

Verksamhetens sjuksköterskor kommer organisatoriskt att tillhöra en sjuksköterskeenhet men har sin placering på våra vårdenheter. Verksamheten består av en akutenhet, fyra rehabiliteringsenheter och en öppenvårdsenhet.

Vi satsar på forskning och vi har idag tre sjuksköterskor som bedriver doktorandstudier tillsammans med vår forskningsenhet CELAM (Centrum för etik, juridik och mental hälsa). Det ger oss unika förutsättningar att påverka vården med evidensbaserad forskning och forma den rättspsykiatriska vården med patienten i fokus.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig som sjuksköterska den unika möjligheten att bli en del av vår nya satsning. Tillsammans med dina kollegor kommer du vara med och forma den nya enheten. Du kommer med din kompetens och ditt engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, utveckla och bedriva specialistvård med fokus på omvårdnad och rehabilitering.

Vi erbjuder dig kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete inom rättspsykiatrin, vilket bland annat innebär fördjupning i psykiatriska sjukdomstillstånd och säkerhetsarbete.

Vi arbetar utifrån Sahlgrenska Universitetssjukhusets karriärutvecklingsmodell vilket innebär att vi uppmuntrar och erbjuder vidareutbildning.

Verksamheten erbjuder handledning för att du som medarbetare ska känna dig trygg och få möjlighet att trivas och utvecklas i din roll som sjuksköterska.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden på enheten och ingår i ett tvärprofessionellt team kring patienten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva omvårdnad, observera, motivera, dokumentera och arbetsleda. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten.

Engagemang är viktigt för oss och vi önskar att du är med och utvecklar verksamheten via idéer och kunskap.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är redo för en ny enhet! Du har ett stort intresse för psykiatri och rehabilitering. Meriterande är erfarenhet från psykiatri, specialistutbildning inom psykiatri och/eller annan relevant vidareutbildning men också erfarenhet från forskning.

Du har förmåga att leda, lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6153
Kontakt
  • Enhetschef, Mickela Larsson, 031 - 343 78 48
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monika Teräs, 076 - 127 65 68
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2022-01-09

Tilbake til ledige stillinger