Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hybrid och intervention, Intervention 1

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning av verksamheten

Hybrid och intervention (HYBI) är en verksamhet med avancerad utrustning för interventioner och operationer samt hybridsalar, där kirurgi och bilddiagnostik inklusive olika behandlingar kan utföras i samma rum.

Vad utförs på enheten

Intervention 1 arbetar inom Neuro och Buk Kärl området och har fem angiosalar. Därutöver deltar teamen även på olika planerade och akuta interventionsingrepp, som utförs på våra större hybridsalar på operationsenheten.

Vi servar i stort sätt samtliga verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har flera regionala uppdrag samt behandlar även patienter utanför Västra Götalandsregionen. Vi utför knappt 300 undersökningar/behandlingar per månad, varvid drygt 50 procent innefattar akuta patienter. I en högteknologisk miljö med tvärprofessionella team krävs kunskap om teknik, utrustning och olika system, men även en medvetenhet om att utveckla nya arbetsformer, när så krävs. Röntgensjuksköterskan är en i teamet och arbetar ihop med interventionisten vid våra undersökningar/behandlingar. Den interventionsbehandling som utförs inom Neuro är bland annat vid trombektomier, subaraknoidalblödningar och andra blödningar i huvud/ansikte och embolisering av aneurysm i hjärnan.

Inom Buk Kärl bland annat  bäcken- och benangiografier, embolisering av tumörer och aneurysm, stentgraftbehandling av aorta samt akuta blödningar och avancerade leverinterventioner.

Du ges möjlighet till kompetensutveckling såväl internt som externt.

Arbetsuppgifter

Vi inför två nya tjänster, en avdelningslärare för Neuroområdet och en för Buk- Kärlområdet. Du ska ha erfarenhet från interventionsverksamhet inom Neuro och/eller Buk Kärl.

Uppdraget som avdelningslärare varvas med kliniskt arbete inom Hybrid- och Intervention, ett spännande uppdrag i en verksamhet som genomgår förändring med målsättning att hitta nya sätt att arbeta och bedriva verksamhet.

Fokuseringen ligger på att bygga upp och utveckla funktionen för avdelningslärare inom intervention. Ansvarsområden innefattas bland annat av internutbildningar, uppdatering/utvärdering av nya metoder och rutiner, delta i introduktionen av nyanställda och föreläsningar inom intervention på Göteborgs Universitet.

Är du vår nya kollega?

Du är legitimerad röntgensjuksköterska med erfarenhet av intervention/angiolab.

Som person bidrar du med ett stort engagemang och vill delta i utvecklingen av en verksamhet i förändring. Vi ser gärna att du på ett positivt sätt ser fördelar med förändringar, verkar för ett gott samarbetsklimat, stimuleras av utmaningar och vill arbeta aktivt för samarbete inom och mellan våra enheter inom verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4192
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Carina Sandin, carina.sandin@vgregion.se / 070 - 962 47 56
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Seldahl Holmberg, 031 - 342 32 06
Publicerat 2021-07-01
Sista ansökningsdag 2021-08-05

Tillbaka till lediga jobb