Närhälsan Hälsoenheten Alingsås och Lerum

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Nu söker vi en hälsopedagog/hälsovetare till Närhälsan Hälsoenheten.

Hälsoenheten är en samfinansierad verksamhet som kompletterar 9 av Närhälsans vårdcentraler i det hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbetet. På Hälsoenheten arbetar vi självständigt på flera olika vårdcentraler. Läs mer om verksamheten här: www.narhalsan.se/halsoenheten

Närhälsan Hälsoenheten har fått medel från Västra Götalandsregionen för att under minst två år (2021–2023) erbjuda stöd till personer som behöver förändra sina levnadsvanor samt att arbeta befolkningsinriktat med en stark samverkan i civilsamhället.

Pilotprojektet är ett led i hälso- och sjukvårdens utveckling i riktning mot mer hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt. Närhälsan Hälsoenheten söker därför en hälsovetare till projektet.

Om arbetet

Närhälsan Hälsoenheten söker nu dig som är hälsovetare för ett vikariat. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att bygga upp samverkan mellan pilotprojektet och civilsamhälle, stötta patienter i beteendeförändring genom motiverande samtal kring fysisk aktivitet, kostvanor, alkohol och tobak. På Hälsoenheten jobbar vi i vanliga fall med fysiska möten ute på vårdcentral. I dagsläget sker de flesta av våra patientmöten digitalt. Så snart som möjligt kommer vi att återgå till vanliga arbetsrutiner. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en positiv miljö.
Du kommer att bidra till utvecklingen av pilotprojektet.

Om dig

Vi söker dig med en 3-årig högskoleutbildning såsom hälsopromotionsprogrammet eller liknande. Meriterande är utbildning och erfarenhet i Motiverande samtal (MI) och tobaksavvänjning, erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård samt arbete i föreningsliv och/eller annan del av det civila samhället. Vi ser gärna att du har en vana av digitala verktyg.

Som person är du självständig. Du skapar och underhåller goda relationer och samarbetar bra med andra människor. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Villkor

Tjänsterna är tidsbegränsade under till december 2022 och gäller placering på Närhälsan Hälsoenheten, Alingsås och Lerum på 80 %.

Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Lerum och Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2222
Kontakt
  • Carolina Svensson, Enhetschef, Tfn 0730 - 33 17 60
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SACO, Tfn 0702 - 55 49 19
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-04-21

Tilbake til ledige stillinger