Närhälsan Partille vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan Partille vårdcentral är belägen i Partille kommun och ligger i Partille centrum, strax öster om Göteborg. Det tar 10 min med tåg från centrala Göteborg.

Vi har ca 12300 listade medborgare som speglar stadsdelens demografi med variation av olika kulturer, socioekonomi och åldrar. Vid vårdcentralen arbetar ca 40 medarbetare som har bred kompetens och stort engagemang. Vi arbetar aktivt för att utveckla verksamheten och har flera pågående förbättringsarbeten.

Hos oss arbetar tillsvidareanställda specialister i allmänmedicin, ST-läkare samt AT-läkare. Vi har mottagning för diabetes, astma/KOL och BVC. Vi satsar på att utveckla den digitala vården genom bland annat digitala vårdbesök och internet-KBT. Vårt team för psykisk hälsa består av psykologer och rehabkoordinator/vårdsamordnare psykisk ohälsa.

Om arbetet

Som PTP-psykolog på Närhälsan Partille vårdcentral arbetar du i nära samarbete med övriga personalkategorier såsom vårdsamordnare, läkare och sjuksköterskor, men även självständigt med stöd av handledare. Vi ser gärna att du är med och utvecklar vår patienttillgänglighet och arbetssätt både självständigt och tillsammans med övrig personal.

Primärvården är första linjens vård vilket innebär att vårdcentralen har hand om patienter med lindrig till medelsvår problematik. Vanliga fokus för psykologisk behandling är ångest, depression, stress eller traumatiska upplevelser. Behandlingen är evidens- och kunskapsbaserad och målet är att höja patientens funktionsnivå och livskvalitet med hjälp av främst korttidsbehandling utifrån KBT. Vi arbetar utifrån modellen stegvis vård där de olika stegen i behandlingskedjan kan innebära psykoedukativa föreläsningar, KBT på nätet och individuell samtalsterapi.

I din roll som PTP-psykolog ingår att:

  • utföra psykologiska bedömningar

  • genomföra psykologisk behandling

  • patientscreeningar som underlag för utredning vid misstanke om neuropsykiatrisk diagnos, samt bedömningar för ev remiss till specialistpsykiatri

  • utföra KBT på nätet

PTP-psykologen har också till uppgift att öka psykologisk kunskap och kompetens inom verksamheten, till exempel genom att erbjuda handledning och konsultation till övrig vårdpersonal vid psykologisk bedömning och behandling av patienter. Möjlighet finns också att arbeta med förebyggande insatser genom att exempelvis hålla i öppna föreläsningar för patienter och kompetensbaserade utbildningar för övrig vårdpersonal.

Om dig

Du som söker har avlagt psykologexamen och har ett särskilt intresse för primärvården. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är viktigt att du trivs med självständigt arbete samt att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Att du agerar professionellt och har ett gott bemötande mot patienter och kollegor är en självklarhet.

Vi vill att du lever upp till Närhälsans kärnvärden; omtänksam, pålitlig och nytänkande.

Villkor

Tjänsten gäller en visstidsanställning under ett år.

Intervjuer sker löpande under urvalsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Partille
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2104
Kontakt
  • Anne Granelli, Vårdcentralchef, Tfn 0730 - 23 52 82
  • Sara Tandrup, Teamledare och leg psykolog, Tfn 0700 - 20 68 47
  • Kristina Wennerstrand, PTP-handledare, Tfn 010 - 473 33 05 (enhetens telefonnummer)
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, Tfn 0705 - 08 67 81
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-13

Tilbake til ledige stillinger