Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Nordhemskliniken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Genom ett samgående mellan sektionen för psykiatri och neurokemi vid Göteborgs universitet och Nordhemskliniken vid Beroendekliniken Sahlgrenska har det startats upp ett forskningsteam, forskningschef är Professor Bo Söderpalm med kollega samt disputerad apotekare och akademiskt meriterade sjuksköterskor och specialistskötare. Syftet är att bedriva patient/kliniknära forskning, men också klinisk prövning av farmakologisk terapi.

Det är en nystartad enhet och mycket fräscha lokaler centralt i Göteborg nära Järntorget.

Forskningsgruppen är högt belastad och i behov av förstärkning, en förstärkning som på sikt, om alla beslut tas, kan komma att övergå till placering i kommande öppenvårdsteam för socialt välfungerande målgrupp med alkoholbesvär där ett incitament är att utöka det digitala arbete och möjligheten till rättvis vård för alla.

Sjukhuset och Universitetet har en omfattande mångfald av möjligheter, naturligtvis ska du, om du inte tidigare gjort det, genomgå utbildning i GCP (good clinical practice), ges annars.

Arbetsbeskrivning 

Du utför, precis som dina kollegor, en mångfald av arbetsuppgifter som styrs av forskningsprotokollet men också vardagliga ting som provtagning samt att efterse att alla praktiska, vardagliga problem hanteras. Du måste alltså vara beredd till att vara mångsidig. 

Tjänsten är en visstidsanställning under ett år. 

Om dig och dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande om du har genomgått utbildning i GCP och/eller har specialistutbildning. Det är även meriterande om du är orädd att göra nya eller ovana arbetsuppgifter. 

Arbetet vid enheten styrs alltså av forskningsprotokollet och en aspekt på forskningsarbetet är att det inte ska påverkas (BIAS) av andra insatser utanför protokollet, i praktiken kan det betyda att det ska undvikas att gå in i en behandlar-roll.

Vi ser att du är en person som gillar att arbeta, uppskattar att interagera med dina arbetskamrater och har social skills. Men låt oss säga att det viktigaste är att du är läraktig och är angelägen om att göra ett gott arbete, det är också det som blir vägledande i fortsättningen vid den tilltänka enheten.

Välkommen med din ansökan! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2010
Kontakt
  • Enhetschef, Martin Gaffke, 073 - 660 15 19
  • Forskningssjuksköterska, Cecilia Nilsson-Wallmark, 070 - 948 29 19
  • Andrea de Bejczy, 073 - 593 05 01
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070 - 082 47 61
Publicerat 2021-03-26
Sista ansökningsdag 2021-04-09

Tilbake til ledige stillinger