Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Rättspsykiatri, Läkargruppen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Verksamhet Rättspsykiatri har i uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård och patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

CELAM  betyder Centrum för etik, juridik och mental hälsa och är en forskningsenhet placerad vid rättspsykiatrin. CELAMs uppdrag är att bedriva forskning som utmynnar i utveckling och kompetenshöjning inom det rättspsykiatriska området. Arbetet bedrivs i en tvärvetenskaplig referensram och är en flervetenskaplig centrumbildning vid Göteborgs universitet. CELAM utgör ett samarbete mellan institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin och Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Humanistiska fakulteten. CELAM samarbetar och finansieras delvis av Rättsmedicinalverket och verksamhet Rättspsykiatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig möjligheten att kombinera kliniskt arbete 50 procent som specialistläkare och bedriva doktorandstudier 50 procent. Här finns en unik möjlighet att bedriva forskning för att utveckla rättspsykiatrisk vård. Du kommer att parallellt med doktorandstudierna arbeta kliniskt på Rågården i en modern miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö!

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare på Rättspsykiatrin arbetar du långsiktigt med individanpassad vård och följer patienten genom hela rehabiliteringsprocessen. I arbetsuppgifterna ingår att behandla och habilitera/rehabilitera patienter med omfattande psykiatrisk problematik såsom psykossjukdom ofta med samsjuklighet som ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och missbruk.

Doktorandtjänsten är förlagd till Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet. Forskarutbildning i medicinsk vetenskap, motsvarar fyra års heltidsstudier. Du kommer med handledning ansöka till forskarutbildningen och det är Sahlgrenska akademin som fattar det slutliga beslutet om antagningen.

Forskarutbildningen vid verksamhet rättspsykiatri sker på halvtid även om perioder med heltids forskning men även heltids kliniskt arbete kan förekomma. Utbildningen består i att genomföra vetenskapligt arbete och kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Forskarutbildningen ska leda fram till att du skriver en doktorsavhandling för medicine doktorsexamen.

För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet se: https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand?skipSSOCheck=true

Om dig och dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med avslutad specialistutbildning i psykiatri. Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du lugn och trygg i din roll som läkare och har ett genuint intresse för forskning. Du är strukturerad, flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har god förmåga att kommunicera och samverka med såväl interna som externa samarbetspartners.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval bland sökande som uppfyller krav på grundläggande och särskild behörighet baseras på förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå och de kriterier som beskrivs gällande specialistläkartjänsten. Vid bedömningen för doktorandstudier fästs särskild vikt vid dokumenterade kvalifikationer avseende:

  • Specifika kunskaper och färdigheter inom ämnesområdet och närliggande forskningsområden.
  • Dokumenterad kunskap om vetenskaplig analys och presentation styrkt genom uppsats, examensarbete, vetenskapliga publikationer eller liknande.
  • God förmåga att kommunicera både i skrift och verbalt gällande forskningsområdets ämnen.

Kontaktuppgifter för doktorandanställningen: Universitetssjukhusöverläkare, Peter Andiné peter.andine@vgregion.se

Ansökan

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. En komplett ansökan består av:

  • Personligt brev
  • CV
  • Bevis om legitimation

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1781
Kontakt
  • Sektionschef/huvudhandledare, Dimitrios Pliakos, 031 - 343 78 47
  • Universitetssjukhusöverläkare, Peter Andiné, peter.andine@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Pauline Mileikowsky, 031 - 343 77 93
  • SACO, Karin Kihlberg, 031 - 342 03 05
Publicerat 2021-03-17
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Tillbaka till lediga jobb