Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Genetiklaboratorier

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Centrum för Medicinsk Genomik inom verksamhetsområde Klinisk genetik och genomik på Sahlgrenska universitetssjukhuset samlar och utför laborativ genetisk utredning för samtliga laboratoriespecialiteter. Clinical Genomics Gothenburg grundades i januari 2016 som ett samarbete mellan Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Målet är att införa nya tekniker inom vården, stödja rutindiagnostik samt driva och ge service åt forskningsprojekt. Translationella forskningsprojekt genomförs i nära samarbete med forskare på Sahlgrenska Akademin och kliniker på Centrum för Medicinsk Genomik. Samarbeten genomförs även på nationell nivå. Bioinformatik och sekvensering är nära associerade, vilket ger faciliteten möjligheten att erbjuda heltäckande lösningar.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete inom en bransch med en snabb teknisk utveckling, i gränslandet mellan forskning och klinisk tillämpning.

Arbetsbeskrivning

Laborativt rutinarbete är centralt, men i tjänsten ingår också underhåll av labb och utrustning, dokumentation, laboratoriehandledning samt rapportering till projektledare och medarbetare. Arbetet innebär även hantering av humant provmaterial och kliniska prov.

Arbete sker huvudsakligen i projektform. I samråd med projektledare planerar du analysen och tidsåtgång. Du planerar själv ditt dagliga arbete och du ansvarar för att sammanställa resultaten. Vi förutsätter att du kan arbeta självständigt, men även trivs med att arbeta i grupp. Det är viktigt att kunna kommunicera med medarbetare och forskare. Eftersom planeringar och prioriteringar kan ändras när t ex tidsplaner måste hållas är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan omprioritera och eventuellt växla till ett nya projekt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med en MSc eller Civilingenjörsexamen i molekylärbiologi,  bioteknik eller motsvarande utbildning. Du har goda teoretiska kunskaper inom molekylärbiologiska och genetiska metoder samt praktiska erfarenheter av NGS (MPS) och bibliotekspreparationer. Erfarenhet av automatisering i laboratoriemiljö är starkt meriterande. Vi letar efter dig som är ansvarsfull, noggrann och har ett engagemang för utveckling. Det ställs höga krav på noggrannhet då laboratoriet är ackrediterat av Swedac. Eftersom vi vänder oss både till nationella och internationella kunder ska du behärska både svenska och engelska i tal och skrift. Som medarbetare på ett resurscenter är lyhördhet och flexibilitet viktiga egenskaper i mötet med varierade frågeställningar och projektupplägg.

Anställningsintervjuer sker löpande även under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse till och med 2020-12-31
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/653
Kontakt
  • Enhetschef, Mirja Marcher , 031-343 54 31
Facklig företrädare
  • SACO, Helena Kristiansson, 031-343 48 26
Publicerat 2020-02-03
Sista ansökningsdag 2020-02-17

Tillbaka till lediga jobb