Sahlgrenska Universitetssjukhuset, KITM

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vill du som bli duktig på mycket och samtidigt få möjlighet att specialisera dig? Då är du välkommen till oss på Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin! Du trivs på ett högteknologiskt laboratorium och gillar att arbeta med både manuella metoder och avancerad teknik. Om du är biolog eller biomedicinare, så kan du vara den vi söker. Antingen är du på väg mot examen, ny i yrket eller har jobbat några år. Vi är intresserade av dig!

Oavsett om du väljer att arbeta på Klinisk Immunologi det vill säga Immunologiska laboratoriet eller Vävnadstypningslaboratoriet, Immunhematologi eller Stamcell och Komponentlaboratoriet så kommer du till en arbetsplats med mycket kunskap och erfarna kollegor som delar med sig av den till dig som är ny.

Vi erbjuder våra kunder, både inom och utanför Sveriges gränser, en stor bredd av analyser. Det är vi stolta över! Vi är ackrediterade, arbetar kvalitetssäkrat och går en spännande framtid till mötes där vi både kommer att växa och byta våra teknikplattformar mot ny avancerad teknik. Hos oss arbetar du med korta eller längre utredningar, både planerade och akuta.

Vad är du mest nyfiken på?

Klinisk Immunologi bedriver utredningar vid allergi, autoimmunitet och immunbristsjukdomar bland annat för bedömning av sjukdomsaktivitet eller för att se om en behandling haft effekt. På Klinisk Immunologi görs också utredningar inför eller efter transplantation av organ eller stamceller innefattande bland annat HLA typning, undersökning av HLA-antikroppar och deras specificitet, samt olika typer av korstester. Metoderna som används inkluderar FEIA, ELISA, immunofluorescens, immunoblotting, flödescytometri, cellulära funktionstester, molekylärgenetiska tester och NGS.

Enheten för Stamcells- och Komponentlaboratorier ansvarar för beredning av hematopoietiska stamceller för transplantation, Nationella Navelsträngsblodbanken och för komponentframställning av blodgivarblod. På Stamcellslab arbetar du med processning av stamceller från patienter, donatorer och från navelsträngsblod. Arbetet är både manuellt och automatiserat och sker i renrum. Vi erbjuder även T-cellsterapier till svårt sjuka patienter, ett spännande område med stor utvecklingspotential! På Komponentlaboratoriet bearbetar vi blodgivarblod till de olika blodkomponenter som ges till patient. Du kommer arbeta med automatiserad processning av blod, framställning av trombocytkoncentrat och analysera kvalitetskontroller med flödescytometri.

På immunhematologi enheten utför vi blodgruppsserologiska undersökningar både med analysinstrument och manuella metoder. Förutom sedvanliga blodgruppsserologiska utredningar, såsom blodgrupperingar, BAS-tester och mottagar-givar (MG)-tester, utför vi även avancerade blodgruppsserologiska utredningar för att karaktärisera erytrocytantikroppar. Vi ser framför oss en stark expansion av den molekylärgenetiska diagnostiken.

Vill du börja hos oss?

För att söka behöver du vara högskoleutbildad biolog, molekylärbiolog eller biomedicinare. Erfarenhet från liknande arbete ser vi som meriterande. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

Du utför laborativa uppgifter och rutiner som ingår i provhantering, analysering och svarsutlämning. Du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter i mål på egen hand men är samtidigt bra på att samarbeta i team och tydlig när du kommunicerar med andra. Vi tror att du trivs med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på, kan omprioritera och planera om när det behövs. Du gillar manuellt utredningsarbete och att samtidigt ha tillgång till den senaste tekniken som du får på ett högteknologiskt lab. Och sist men inte minst, du är mån om att leverera en god service och kvalitet, tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd!

Vi ser fram emot din ansökan och undrar du något så är du välkommen att höra av dig till oss! Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5978
Kontakt
  • Enhetschef, Lisa Lagerlöf , 072-221 19 01
  • Enhetschef, Sara Keshavarzi, 076-140 32 25
  • Enhetschef, Marie Mineur, 070-020 59 40
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson , 070-082 36 47
Publicerat 2019-10-30
Sista ansökningsdag 2019-11-13

Tillbaka till lediga jobb