Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Neurologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland, samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi. Forskningsassistenten kommer att ingå i en multidisciplinär forskargrupp inom Neurosjukvården som arbetar kring patienter med olika typer av hjärntumörer.

Vill du veta mer om vår forskning?
https://neurophys.gu.se/sektioner/klinisk-neurovetenskap/forskning/neurokirurgi/klinisk-hjarntumorforskning

Om arbetsuppgifter
Som forskningsassistent är du delaktig i våra transnationella studier med tissue microarrays (TMA) med syftet att identifiera biomarkörer som ett stöd vid beslutstagande i den kliniska vardagen och öka möjligheterna för skräddarsydd behandling av vuxna patienter med gliom.

Du kommer att arbeta med histologiska och immunohistokemiska analyser av humana vävnader, särskilt paraffininbäddat material, inom diverse TMA projekt. I dina arbetsuppgifter ingår att ha hand om frysta prover, DNA/RNA extraktion, snittning, provhämtning från operation, immunofärgning och särskilt multiplexfärgningar. Hantering av stora kliniska databaser kan också ingå som arbetsuppgifter, liksom att bedriva självständiga forskningsprojekt.

Om dig
Du har utbildning inom molekylärbiologi/biomedicin/bioteknik, biomedicinsk analytikerutbildning, laboratorieingenjör eller motsvarande. Examen på lägst master/magister eller motsvarande.

Du har erfarenhet av cellbiologiska och molekylärbiologiska metoder, särskilt immunohistokemi av TMA, multiplexfärgning, DNA och RNA extraktion.

Du har dokumenterad erfarenhet av forskningsprojekt och arbete i större forskningsgrupper. Arbetet kräver en god förmåga att uttrycka sig på engelska och svenska i tal såväl som skrift.

Rollen kräver att du har förmåga arbeta självständigt, men också att du samarbetar med andra på ett bra sätt. Du är noggrann och tar ansvar för att leverera ett arbete med god kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5587
Kontakt
  • Anja Smits, Överläkare/Professor, 031-342 39 63
Facklig företrädare
  • SACO, Sara Nordström , 031-342 90 58
  • Vårdförbundet, Monica Djurner , 076-790 01 40
Publicerat 2019-10-09
Sista ansökningsdag 2019-10-23

Tillbaka till lediga jobb